Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius (išskyrus actą), pavirkite kelias minutes.
Supilkite actą.
Marinatas paruoštas.
Išvirkite burokėlius vandenyje, nulupkite nuo jų odeles.
Pjaustytus ar nepjaustytus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius (bet neužsukite).
Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių.
Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite ataušti.
Laikykite šaltai.
Skanaus.

Marinuoti burokėliai
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | cukraus |
5 vienetai | juodųjų pipirų |
3 vienetai | laurų lapų (lapeliai) |
1 stiklinė | acto |
1.5 litro | vandens |
1 valgomasis šaukštas | druskos |
2 kilogramai | burokėlių |
5 vienetai | kvapiųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinuoti burokėliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji pipirai, 5 vienetai
- Laurų lapai, lapeliai, 3 vienetai
- Actas, 1 stiklinė
- Vanduo, 1.5 litro
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Burokėliai, 2 kilogramai
- Kvapieji pipirai, 5 vienetai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius (išskyrus actą), pavirkite kelias minutes.
Supilkite actą.
Marinatas paruoštas.
Išvirkite burokėlius vandenyje, nulupkite nuo jų odeles.
Pjaustytus ar nepjaustytus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius (bet neužsukite).
Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių.
Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite ataušti.
Laikykite šaltai.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (33)
aš dar dedu kmynų, labai pagerina skonį
As tai su oboliu sultimis truputi druskos super burokeliai o saltibarsciai pasaka
as taip pat niekada nekaitinu burokeliu,marinata uzoilu i burokelius,paverdu kartu ir i stiklainius
mano burokeliu salotos4kg burokeliu zaliu 0.5kg svogunu 0.5kg paprikos 200 g cesnako 0.5litro aliejaus 200g cukraus 60g druskos 200g 9% acto acta ir cesnaka deti baigiant virti zalius burokelius supjaustyti arba sutarkuoti viska virti 200min baigiant sudeti acta ir cesnakus pilti iparuostus stilainius valgyti ziema
reikes pabandyt :-) :-D :bloga: :super: %-) ;-) :-( :-)
išverdam burokus, juos nulupam ir sutarkuojam per burokinę tarką (aš tai darau kombainu).
tada dedam į puodą burokus ir užilame obuolių sultimis, sulčių pilti kad tik vos burokus apsemtų, dedame lauro lapų, druskos (kiek priklauso nuo skonio ir obuolių sulčių jei sultys rugštokos druskos dėkite mažiau jei sultys saldžios druskytės reiks kiek daugiau) aš paragauju, tas skystimėlis turi būti skanus, tokie bus burokai ;) pipirų aš nemaišau puode juos sudedu tiesiai į stiklainį taip išgaudyti po to jau atidarius lengviau :)
kaip burokėliai užverda dar kartelį paragaujame skystimą, jei jam jau nieko netrūksta, pilame burokėlius į paruoštus stiklainius ir uždarome. užklojame šiltai kol stiklainiai atvės, o tada jau sandėliuojame :)
geras receptas kur 5 saujos cukraus 1 druskos ir t.t tik truputi daugiau acto pyliau ........liuks
is savo patirties,jei pabodo mar.burokelius valgyti...pamaisykit su mar. zirneliais ir trupuciu majonezo.tingyniu misraine,bet nebloga.skanaus:)
Nebijokit to acto ;-) Aš šitaip pagalvojau "per daug" ir daugiau kaip pusės stiklainių dangteliai skraidė palubėj ;-( ;-( Ir būtinai tarkuotus burokėlius pavirkit puode su marinatu ir tik tada - į stiklainius. Jei pilsit marinatą į stiklainį su tarkuotais burokėliais - labai ten sunkiai marinatas visus apsemia ir marinato neišeina daug pripilt :-o %-)
Geriausiai visad ragaut juk skoniai skirtingi .