Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Marinuoti grybai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
10 vienetų juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
6 vienetai laurų lapų (lapeliai)
400 gramų acto
300 gramų druskos
10 kilogramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinavimui labiausiai tinka baravykai, lepšės, raudonikiai, kazlėkai, ruduokės, kelmučiai, voveraitės, pievagrybiai ir kt. Parenkami sveiki, tvirti grybai. Jų koteliai nupjaunami ir gali būti marinuojami kartu su kepurėlėmis ar atskirai. Kiekviena grybų rūšis rekomenduojama marinuoti atskirai.

Lepšės ir raudonikiai prieš marinavimą nuplikomi verdančiu vandeniu, kuriame palaikomi 5—10 minučių, o po to išplaunami šaltu vandeniu. Taip darant, marinatas nepajuodija. Voveraitės ir ūmėdės prieš marinavimą verdamos 25 minutes, išpilamos į kiaurasamtį, perpilamos šaltu vandeniu. Po to jos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu su actu, įberiama druskos ir užvirinama antrą kartą.

Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).

Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda leistis į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu atšaldytu marinatu ir uždaromi dangteliais arba užrišami pergamentiniu popieriumi.

Norint apsaugoti marinuotus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi arba avienos riebalais.
Grybus marinuojant, į marinatą beriama daugiau ar mažiau cukraus. Toks marinavimo būdas, kai beriama daugiau cukraus, vadinamas saldžiuoju.

Jeigu grybų neketinate pervirti, nuvalytus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite. Nugraibykite putas, grybus dažnai pamaišykite. Kai nebeliks tamsių putų sudėkite pipirus, lauro lapelius, cukrų ir dar pavirkite. Kai grybai nusės į dugną, o marinatas pasidarys skaidrus, sudėkite krapus ir įpilkite actą ir pakaitinkite kol užvirs. Grybus supilstykite į nedidelius iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite.

Marinuoti grybai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Marinavimui labiausiai tinka baravykai, lepšės, raudonikiai, kazlėkai, ruduokės, kelmučiai, voveraitės, pievagrybiai ir kt. Parenkami sveiki, tvirti grybai. Jų koteliai nupjaunami ir gali būti marinuojami kartu su kepurėlėmis ar atskirai. Kiekviena grybų rūšis rekomenduojama marinuoti atskirai.

Lepšės ir raudonikiai prieš marinavimą nuplikomi verdančiu vandeniu, kuriame palaikomi 5—10 minučių, o po to išplaunami šaltu vandeniu. Taip darant, marinatas nepajuodija. Voveraitės ir ūmėdės prieš marinavimą verdamos 25 minutes, išpilamos į kiaurasamtį, perpilamos šaltu vandeniu. Po to jos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu su actu, įberiama druskos ir užvirinama antrą kartą.

Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).

Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda leistis į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu atšaldytu marinatu ir uždaromi dangteliais arba užrišami pergamentiniu popieriumi.

Norint apsaugoti marinuotus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi arba avienos riebalais.
Grybus marinuojant, į marinatą beriama daugiau ar mažiau cukraus. Toks marinavimo būdas, kai beriama daugiau cukraus, vadinamas saldžiuoju.

Jeigu grybų neketinate pervirti, nuvalytus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite. Nugraibykite putas, grybus dažnai pamaišykite. Kai nebeliks tamsių putų sudėkite pipirus, lauro lapelius, cukrų ir dar pavirkite. Kai grybai nusės į dugną, o marinatas pasidarys skaidrus, sudėkite krapus ir įpilkite actą ir pakaitinkite kol užvirs. Grybus supilstykite į nedidelius iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite.

Komentarai (10)


  • smiltite 2010-09-18 07:21

    :-D ;-) :-) :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-D :-D :-D :-D :-D puikus receptas


  • (anonimas) 2010-09-14 18:13

    :super: %-) :-D :-p ;-) :-( :-( :-) ;-) :-p :-D


  • Alikas 2010-09-11 16:12

    Sveiki, pirma karta bandysiu marinuoti atskirai baravykus ir silbaravykius. Kaip teisingai daryti, ar reikia pavirinti ar uzteks uzpilti ir palaukti kokiu 5-10 min? aciu uz patarima


  • jonas 2010-09-02 14:29

    o jaigu grybai jau isvirti tai kaip tada ta marinata nustatyti


  • vilma 2010-08-29 15:40

    sendien bandysiu ziuresiu kas bus:) ;-)


  • ruta 2010-08-28 21:21

    puikiai :super:


  • simply 2009-09-23 10:27

    na o kur juos laikyti ar rusyje? :-)


  • pranas 2009-09-02 13:51

    :-) galvoju kad geras receptas pirma karta bandau


  • aida987 2009-08-20 12:05

    receptas :super: mano isbandytas .As ji marinavinui te naudoju.


  • NEIKAS 2009-07-30 19:06

    geras receptas :-)


Daugiau receptų