Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Marinuoti pomidorai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek laurų lapų
1 kilogramas pomidorų pastos
šiek tiek garstyčių (grūdeliai)
150 mililitrų acto
1 litras vandens
1 valgomasis šaukštas druskos
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu.
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.

Marinuoti pomidorai

Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu.
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.

Komentarai (13)


  • Neringa 2016-08-02 10:52

    Jei neturiu termometro,tai kaip dar galima nustatyt?


  • jurgita 2015-08-04 23:02

    kam tiek daug acto


  • saslas 2011-11-03 16:09

    Labai skanu tik mes darydami ispaudziame i viduriuka po cesnako skiltele(i pomidorus) gaunasi super skanumelis :super:


  • Galina 2011-09-12 14:10

    Padariau šiemet pirmą kartą be acto , ragausim veliau :-)


  • vida 2011-09-11 19:32

    nesu girdejusi gad pipirai ir lauro lapai rugtu :-)


  • NERINGA 2011-07-27 19:47

    LABAI GERAS RECEPTAS SKANUMELIS...............IR BE TO TIKRAI NEISAUNA DEDU DAR KRAPU,IR LAURO LAPUS PIPIRUS.10BALU UZ RECEPTUKA :super:


  • Nile 2011-07-17 22:14

    nuo pipiru,lauro lapu neuzrugsta, bet uzrugsta nuo krapo ar kitokiu zaliu lapu. Nuo ju stiklainis pabala.


  • d 2010-12-05 16:38

    meginsiu ir as sian vakare..atrodo skanumynas :bravo:


  • lina 2010-10-03 11:35

    be galo skanus pomidorai. :super2:


  • betkas 2010-08-20 20:39

    :super: ;-)


Daugiau receptų