Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 kilogramai agurkų (nedideli)
100 gramų cukraus
75 gramai krienų
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
3 gramai garstyčių (grūdeliai)
150 gramų svogūnų (nedideli)
6 stiklinės acto (su vandeniu 1:6, 1,5%)
35 gramai druskos
10 vienetų kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.

Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.

Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.

Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.

Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

Komentarai (11)


  • laimute 2014-09-02 08:28

    Smagu ,kad toks skyrelis seimininkems yra,as jau ir pamirsus esu,senai bedariau.


  • oho 2011-08-05 10:34

    su svogunais labai skanus agurkai buna, super.


  • Merginos, 2011-07-27 14:04

    visada dedu ir česnakus ir svogūnus į marinuotus agurkus, į asorti, į konservuotus pomidorus. Visa mano šeima taip darydavo. Kaip tik gerą skonį duoda, o rūgimui tikrai įtakos neduoda.
    Marinuoju aš ir čia aprašytu būdu, tačiau labiau pripažįstu pasterizavimą.


  • marina 2011-07-26 19:49

    tinka svogūnas liuks ir morkytės dar įdedu


  • wika 2011-07-15 14:07

    svogunai :-D :-D :-D :-D :-D :-D


  • veronika 2011-02-15 14:55

    kodel nerasoma kokio stiprumo actas?Parasyta 1,5%, Lietuvoje pardavime nebuna.


  • Lincela $ 2010-08-11 17:52

    negaliu atsivalgyt
    :-D


  • Nina 2010-08-11 11:04

    Marinavimui reikia deti cesnaka o ne svoguna,matyt mergaite suklydo. :-)


  • Nina 2010-08-11 11:04

    Marinavimui reikia deti cesnaka o ne svoguna,matyt mergaite suklydo. :-)


  • Daina 2010-08-06 16:59

    dabar kaiptik marinuoju ;-) :super: :-D %-) man atrodo bul labai skanus


Daugiau receptų