Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Marinuotos paprikos
AUTORIUS:
Gedas
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliai)
šiek tiek laurų lapų (džiovinti lapeliai)
3 kilogramai paprikų
0.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
0.5 stiklinės acto (9%)
1 litras vandens
3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprikas supjaustykite į 4-6 dalis.
Mišinį iš vandens, aliejaus, acto, cukraus, druskos ir pipirų užvirkite puode.
Tada sumeskite paprikas, kelis lauro lapelius ir 3-5 minutes pavirkite.
Paprikas dėkite į švarius stiklainius ir užpilkite skysčiu iki viršaus.
Sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius.

PS: Lauro lapų į stiklainius nedėkite, nes sakoma, kad jie sukelia rūgimą.

Marinuotos paprikos

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Paprikas supjaustykite į 4-6 dalis.
Mišinį iš vandens, aliejaus, acto, cukraus, druskos ir pipirų užvirkite puode.
Tada sumeskite paprikas, kelis lauro lapelius ir 3-5 minutes pavirkite.
Paprikas dėkite į švarius stiklainius ir užpilkite skysčiu iki viršaus.
Sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius.

PS: Lauro lapų į stiklainius nedėkite, nes sakoma, kad jie sukelia rūgimą.

Receptą atsiuntė Gedas

Komentarai (13)


  • Ausriukas 2016-10-21 16:21

    Nesamone,del lauro visuomet dedu.Česnako skilteliu pridedu,liux


  • Vaida 2016-08-25 12:31

    Labai paprastas receptas. Aciu.


  • dyra 2016-08-04 22:42

    Nenoriu nieko ižeist, bet vos nemiriau iš juoko nuo komentaro- 1 ltr marinato išsivirė :D tai kiek ir kokiu stiklainiu , tiek ir vedi marinato. Kad ir 10 kg papriku- čia ingredientu kiekis vienam litrui vandens,


  • arunas 2014-09-23 10:22

    kaip i domu


  • Ada 2012-09-06 13:06

    Aš panašiai koncervuoju,bet nenaudoju aliejaus.


  • Kristina 2012-08-12 10:55

    Jau antrus metus vakuoju pagal si recepta,ir tikrai labai skanu. as taip pat maniau kad neutesk sultinio taciau ilgiau truputi aviriau paprikas apie 10 min ir visko uzteko :)


  • jurga 2010-10-02 15:52

    Noriu gedo paklaust kaip imanoma 3 kg. papriku su 1 litru vandens apipilt :bloga: ,
    man niekaip nepavyko, vos su dviem litrais suvakavau. :-(


  • Neringa 2010-09-29 15:40

    o nebūna skonis specifinis su saulėgrąžų aliejumi?


  • vicka 2010-09-29 12:23

    gal ir skanu reikes pabandyt aciu lopiniukai :-D %-)


  • Ilarija 2009-11-28 14:56

    Mano mama panasiai vakuoja paprikas. Litrui vandens reikes:1saukstas druskos,nepilna stikline cukraus, nepilna stikline aliejaus,8 saukstai acto 9%,skiltele cesnako,kvepenciu pipiru.Ir gaunasi labai gardu.


Daugiau receptų