Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Marmurinis kavos keksas
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
30 gramų kakavos
5 arbatiniai šaukšteliai kavos (stipri, paruošta)
4 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
300 gramų sviesto (labai minkštas)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai, po kiekvieno įmušto kiaušinio, išplakti.

Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti. Maišant supilti pieną.

1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišyti.

Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.

Dėti į įkaitintą iki 175° orkaitę 45 - 60 minučių. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.

Marmurinis kavos keksas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai, po kiekvieno įmušto kiaušinio, išplakti.

Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti. Maišant supilti pieną.

1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišyti.

Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.

Dėti į įkaitintą iki 175° orkaitę 45 - 60 minučių. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai


Daugiau receptų