Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Marmurinis Velykinis keksas
AUTORIUS:
Audronė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 pakelis mišinio (Marmuriniam keksui)
80 gramų želės (kivi )
80 gramų želės (vyšnių)
3 valgomieji šaukštai razinų
3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
9 vienetai vyšnių (šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Atskirai išvirti žele su 200 ml vandens, supilstyti į kiaušinio fomos indelius. Į vyšnių skonio želė sudėti šaldytas vyšnias.
2.
Į atskirus indus suberti vanilinio ir kakavinio kekso mišinius, į kiekvieną iš jų maišant įpilti po 100 ml šalto vandens ir 50 ml aliejaus arba iki purumo išsukto sviesto ar margarino.
3.
Razinas užpilti vandeniu, pamirkyti 10 minučių,nupylus vandenį nusausinti, suberti į paruoštą vanilnio kekso masę.
4.
Išmaišyti tešlas iki vientisos masės ir sluoksniuojant supilti į riebalais išteptą kepimo formą, taip išgaunant norimą kekso raštą
5.
Kepti iki 190ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar keksas iškepęs, tikrinama įsmeigiant medinį smeigtuką (jei jis sausas – kepinys iškepęs)
6.
Iškepus aušinti formoje apie valandą, kol atvės
7.
Paruoštą keksą apibarstyti cukraus pudra.Prieš patiekiant papuošti kiaušiniais iš želė.

Skanaus !

Marmurinis Velykinis keksas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Atskirai išvirti žele su 200 ml vandens, supilstyti į kiaušinio fomos indelius. Į vyšnių skonio želė sudėti šaldytas vyšnias.

  2. Į atskirus indus suberti vanilinio ir kakavinio kekso mišinius, į kiekvieną iš jų maišant įpilti po 100 ml šalto vandens ir 50 ml aliejaus arba iki purumo išsukto sviesto ar margarino.

  3. Razinas užpilti vandeniu, pamirkyti 10 minučių,nupylus vandenį nusausinti, suberti į paruoštą vanilnio kekso masę.

  4. Išmaišyti tešlas iki vientisos masės ir sluoksniuojant supilti į riebalais išteptą kepimo formą, taip išgaunant norimą kekso raštą

  5. Kepti iki 190ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar keksas iškepęs, tikrinama įsmeigiant medinį smeigtuką (jei jis sausas – kepinys iškepęs)

  6. Iškepus aušinti formoje apie valandą, kol atvės

  7. Paruoštą keksą apibarstyti cukraus pudra.Prieš patiekiant papuošti kiaušiniais iš želė.

    Skanaus !

Receptą atsiuntė Audronė

Komentarai


Daugiau receptų