Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Marokietiškas troškinys su kuskusu
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Šis patiekalas yra tradicinio tadžino kitokia versija. Nors tradiciškai tadžinui naudojama aviena, ją galima pakeisti kitokia mėgstama mėsa. Aš pasirinkau kalakutieną, nes Šis patiekalas yra tradicinio tadžino kitokia versija. Nors tradiciškai tadžinui naudojama aviena, ją galima pakeisti kitokia mėgstama mėsa. Aš pasirinkau kalakutieną, nes ji yra gerokai raudonesnė nei vištiena ir estetiškai geriau atrodo su kuskusu. Citrinų žievelės ir mėtų lapeliai suteikia kuskusui ypatingą skonį - burnoje liks lengvai šaldantis, gaivus skonis. O kuminas mėsai suteikia egzotišką skonį ir kvapą. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 gramų kalakutų faršo
280 gramų kuskuso
100 gramų džiovintų abrikosų
1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
2 arbatiniai šaukšteliai maltos ciberžolės
4 valgomieji šaukštai mėtų (smulkinti lapeliai)
1 vienetas daržovių sultinio (kubelis)
1 valgomasis šaukštas kumino
1 arbatinis šaukštelis cinamono
2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
600 mililitrų vandens
50 gramų anakardžio riešutų (patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Užvirti 600 ml vandens ir ištirpinti daržovių sultinio kubelį. Tuomet išvirti kuskusą pagal instrukcijas ant pakelio.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą, nuolat maišant. Suberti prieskonius ir gerai išmaišyti. Kepti tol, kol mėsa taps rudos spalvos kaip kuminas.
3.
Tuomet sudėti mėsą į puodą su sultiniu. Sudėti abrikosus ir dar pavirti apie 10-15 min.
4.
Į kuskusą įmaišyti citrinos žieveles ir mėtų lapelius. Išmaišyti ir palikti šiek tiek susistovėti.
5.
Į lėkštę sudėti kuskusą ir ant viršaus mėsą. Papuošti anakardžių riešutais.

Marokietiškas troškinys su kuskusu

Recepto autorius: Šis patiekalas yra tradicinio tadžino kitokia versija. Nors tradiciškai tadžinui naudojama aviena, ją galima pakeisti kitokia mėgstama mėsa. Aš pasirinkau kalakutieną, nes ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Užvirti 600 ml vandens ir ištirpinti daržovių sultinio kubelį. Tuomet išvirti kuskusą pagal instrukcijas ant pakelio.

  2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą, nuolat maišant. Suberti prieskonius ir gerai išmaišyti. Kepti tol, kol mėsa taps rudos spalvos kaip kuminas.

  3. Tuomet sudėti mėsą į puodą su sultiniu. Sudėti abrikosus ir dar pavirti apie 10-15 min.

  4. Į kuskusą įmaišyti citrinos žieveles ir mėtų lapelius. Išmaišyti ir palikti šiek tiek susistovėti.

  5. Į lėkštę sudėti kuskusą ir ant viršaus mėsą. Papuošti anakardžių riešutais.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų