Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Martynos šokoladinis pyragas
AUTORIUS:
Martyna
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
200 gramų juodojo šokolado
200 gramų sviesto
50 gramų riešutų (mėgstami)
100 gramų karamelės (RUDUDU)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šokoladą ir sviestą ištirpiname vonelėje. Kitame puode kiaušinius sumaišome su cukrumi. Šią masę pilame į šokolado, beriame miltus, kakavą. Gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo formą, tačiau ne visą, o tik pusę. Tada su konditeriniu švirkštu užpilame po rutuliuką "Rududu" ir pabarstome riešutais. Kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

Martynos šokoladinis pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šokoladą ir sviestą ištirpiname vonelėje. Kitame puode kiaušinius sumaišome su cukrumi. Šią masę pilame į šokolado, beriame miltus, kakavą. Gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo formą, tačiau ne visą, o tik pusę. Tada su konditeriniu švirkštu užpilame po rutuliuką "Rududu" ir pabarstome riešutais. Kepame 180 C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai (7)


  • Stasė 2018-11-25 18:03

    Ir kam tokie netikslūs receptai?


  • vilma 2016-12-10 17:17

    O ką daryti su likusia tešla? Aš galvoju, kad žinau atsakymą, bet mano sūnus iškeptų tik pusę pyrago pagal šį receptą.


  • Silvijaaaa 2013-10-10 17:02

    Stai mano pyragas orkaiteje kepa :) Tikiuosi pavyks, beto, i tesla imaisiau maziuku marshmelow'su t.y. zefyru :) SItas derinys labai populiarus Amerikoje :-D

    Oi, skanuu skanuuu !!!! ;-)


  • Karolina 2013-09-11 16:50

    Laba diena, labai patiko receptukas, ruosiuosi pasigaminti si savaitgali, kaip tik vaziuoju i svecius. Tik norejau pasiteirauti ar be sodos ar kepimo milteliu pyragas iskils?Ir pagal recepta rududu ir riesutus uzpilame kita teslos dalimi??? Aciu labai


  • cha 2010-11-18 13:11

    Dėl formos kepiniams. Niekas nesako, kad reikia bėgti pirkti tokios pat formos. Atliekant minimalių pastangų reikalaujantį matematinį tūrio skaičiavimo veiksmą, pasirenkamas atitinkamas produktų kiekis, t.y. jei forma apvali 24 cm skersmens, tai tokio pat storio pyragui, kai formos skersmuo 28 cm, reikia 1,3 karto daugiau produktų. Tačiau jei neparašote kokių matmenų formai skirtas produktų kiekis, tenka "šaudyti pro šalį". Receptą įvertinau 10 balų.


  • Martyna 2010-11-17 20:39

    Ačiū už pastebėjimus. Tačiau kiekviena šeimininkė turi savo kepimo formas ir tikrai nepirks naujų, kad išsikeptų vieną kokį ypatingą pyragą. Tad reikia orientuotis į tai, ką turite.
    Dėl šokolado sutinku. Man irgi pyragas buvo kartokas, bet aš labai mėgstu tą kartumą, ir man jis netrukdė, tačiau visiems kepiniams kulinarės naudoja tam tikrą šokoladą, kaip Jūs ir minėjote, konditerinį.
    Pyragą pyliau į stiklinį kepimo indą ir niekas neprilipo, tačiau tai irgi priklauso nuo formos paviršiaus, tad turiu pastebėti, kad dėl apsidraudimo reiktų visada įtiesti kepimo popierių.
    O Jums pyragas liko sausas, nes per ilgai kepėte ir ant didelės temperatūros. Šie šokoladainiai turi gautis, taip sakant, pusžaliai, nes tada jie skaniausi, minkščiausi, šlapiausi.


  • cha 2010-11-17 09:40

    Labai prašau visų receptų autorių rašyti aiškius recepto gaminimo/eigos aprašus(nepraleidinėti žodžių ar gaminimo etapų), taip pat aiškias sudėtines dalis. Dar būtų labai malonu žinoti kokio skersmens (matmenų) kepimo formoje kepami patiekalai ir kepiniai, nes tai labai padėtų orientuotis į turimas kepimo formas. Taip pat nepamaišytų žaliavos (žalios tešlos) išeiga litrais ar kilogramais. Taip pat būtų malonu žinoti ar formą tepat riebalais ar klojat kepimo popierių. Čia buvo kreipimasis į visus receptų autorius. Jei skubat, tingit rašyti, geriau parašykit kitą kart, bet sąžiningai ir nuosekliai.
    Dabar apie receptą. Vakar kepiau šį pyragą, todėl turiu keleta pastebejimų.
    1. Šokoladas, manau, turėtų būti 40 %, taip vadinamasis konditerinis, ne juodasis (50 %) ar kartusis (>60 %), nes ėmiau kartųjį (62 %) ir deja kartumas stipriai jautėsi.
    2. Kepimo formos dydis. Turiu 28 cm skersmens, tai tešlos kiekio šiek tiek per mažai, manau šiame recepte tiktų 24 cm skersmens forma aukštesniais kraštais.
    3. Žaliavos išeiga 1,3 l (kiaušinių baltymų atskirai neplakiau, dariau kaip recepte parašyta), kepant pakilo apie 1cm. Rududu karamelę dėjau tiesiog šaukšteliu.
    4. Kadangi mano kepimo forma didesnė, tai teko dėti daugiau riešutų 200g, o rududu karamelės tokiai formai reikia visos skardinės.
    5. Kadangi man pyragas gavosi plonesnis, tai ir iškepe jis sausas, be to šiek tiek pasvilo, nes orkaitė, deja, dega "ant viso gazo". Ten kur buvo rududu, tai tešla šiek tiek šlapesnė liko, panašiai kaip autorės nuotraukoj, tai sprendžiant pagal jos skonį - pyragas turėtų gautis tikrai skanus.
    :-) ;-)


Daugiau receptų