Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mascarpone sūrio ir varškės pyragas su uogomis
AUTORIUS:
Jurga
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
350 gramų gervuogių (arba kitokios Jūsų mėgstamo uogos)
2 valgomieji šaukštai krakmolo
1 arbatinis šaukštelis vanilės
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai pieno
500 gramų varškės
4 valgomieji šaukštai aliejaus
3 valgomieji šaukštai grietinės
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
250 gramų maskarponės sūrio
1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai 100 g mascarpone sūrio sumaišyti su pienu, augalinu aliejumi ir cukrumi.
Persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus suberti į dubenį su mascarpone sūrio, pieno, aliejaus ir cukraus mišiniu.
Tešlą gerai suminkyti ir ja iškloti kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugną bei kraštus.
Varškės įdarui sumaišyti varškę su likusiu mascarpone sūriu, pridėti vanilės, citrinos žievelės, cukraus (pagal skonį), įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską gerai išmaišyti su mikseriu.
Sudėti krakmolą ir dar kartą gerai išmaišyti.
Pusę gautos varškės masės sudėti į tešla išklotą kepimo formą, suberti švarias, nusausintas uogas ir sudėti likusią varškės masę.
Kepti apie 40-45 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Pirmąjį pusvalandį jokiu būdu neatidaryti orkaitės.
Valgyti atvėsusį.
Skanaus.

Mascarpone sūrio ir varškės pyragas su uogomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlai 100 g mascarpone sūrio sumaišyti su pienu, augalinu aliejumi ir cukrumi.
Persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus suberti į dubenį su mascarpone sūrio, pieno, aliejaus ir cukraus mišiniu.
Tešlą gerai suminkyti ir ja iškloti kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugną bei kraštus.
Varškės įdarui sumaišyti varškę su likusiu mascarpone sūriu, pridėti vanilės, citrinos žievelės, cukraus (pagal skonį), įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską gerai išmaišyti su mikseriu.
Sudėti krakmolą ir dar kartą gerai išmaišyti.
Pusę gautos varškės masės sudėti į tešla išklotą kepimo formą, suberti švarias, nusausintas uogas ir sudėti likusią varškės masę.
Kepti apie 40-45 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Pirmąjį pusvalandį jokiu būdu neatidaryti orkaitės.
Valgyti atvėsusį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jurga

Komentarai


Daugiau receptų