Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Maskarponės sūrio tortas
AUTORIUS:
Žydrė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
1 valgomasis šaukštas medaus
15 valgomųjų šaukštų vandens
250 mililitrų grietinėlės (32-36 % riebumo)
225 gramai sausainių
100 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai želatinos
100 gramų riešutų (Jūsų mėgstami)
400 gramų kondensuoto pieno (saldus)
500 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol vyks gamybos procesas.
Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti (ar su kokiu kočėlu maišelyje sudėjus padaužyti).
Riešutus pakepinti ir stambokai sumalti arba pasmulkinti peiliu.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais bei riešutais.
Tortinę (siūloma 24 cm skersmens, bet manoji yra 21 cm skersmens ir puikiai viskas tilpo) nuimamais kraštais iškloti folija (siūlau dugną ir šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų).
Berti sausainių, riešutų bei sviesto mišinį ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą bei šonus (pagrindui „supresuoti“ naudojau medinį bulvių grūstuvą, o šonams - tiesiog šaukštą).
Paruoštą pagrindą pastatyti į šaldytuvą.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai.
Maskarpone sūrį ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti (pageidautina, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys, bet jei geram sumaišymui naudojamas kokteilinis mikseris, tai jokio skirtumo).
Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų) bei gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę.
Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską išmaišyti iki vientisos masės (labai padeda kokteilinis mikseris).
Supilti gautą masę ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu (arba barstyti prieš patiekiant - ne visi cinamoną mėgsta…) ir statyti į šaldytuvą, kad sustingtų (bent 3 val.).
Skanaus!

Maskarponės sūrio tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol vyks gamybos procesas.
Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti (ar su kokiu kočėlu maišelyje sudėjus padaužyti).
Riešutus pakepinti ir stambokai sumalti arba pasmulkinti peiliu.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais bei riešutais.
Tortinę (siūloma 24 cm skersmens, bet manoji yra 21 cm skersmens ir puikiai viskas tilpo) nuimamais kraštais iškloti folija (siūlau dugną ir šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų).
Berti sausainių, riešutų bei sviesto mišinį ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą bei šonus (pagrindui „supresuoti“ naudojau medinį bulvių grūstuvą, o šonams - tiesiog šaukštą).
Paruoštą pagrindą pastatyti į šaldytuvą.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai.
Maskarpone sūrį ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti (pageidautina, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys, bet jei geram sumaišymui naudojamas kokteilinis mikseris, tai jokio skirtumo).
Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų) bei gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę.
Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską išmaišyti iki vientisos masės (labai padeda kokteilinis mikseris).
Supilti gautą masę ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu (arba barstyti prieš patiekiant - ne visi cinamoną mėgsta…) ir statyti į šaldytuvą, kad sustingtų (bent 3 val.).
Skanaus!

Receptą atsiuntė Žydrė

Komentarai (11)


  • Neringa to CAROLINA33 2016-03-05 16:52

    Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų) bei gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę.


  • CAROLINA33 2015-07-24 23:19

    o kur pasidejo GRIETINELE?


  • Rima 2015-04-29 20:09

    Vietoj medaus deti citrinos sultis.kondecuoto tik 200gr.ir jogurto naturalaus 180gr.


  • Gintarė 2015-03-13 13:17

    Labai skanus, tik daug nesuvalgysi, nes sotus :) Kitą kartą bandysiu dėti sluoksnį konservuotų persikų tarp sausainių ir kremo :) kaip manot, gal kas bandėt? :)


  • Kava 2015-02-02 21:54

    Tikrai puikiai gaunasi. Ačiū uz gera red centą :)


  • silvija 2014-10-10 17:20

    Tikrai skanus bet man siek tiek per riebus. kazin ka daryt kad nebutu toks riebus?


  • ieva 2014-02-06 16:48

    Kiek laiko užtrunka gaminimo procesas (neskaitant po pagaminimo tų 3-4 valandų stingdymo)?


  • Lina 2013-10-11 21:53

    O gal galima maisyti su virtuviniu kombainu?


  • Kristina 2013-08-26 18:40

    Labai skanus tortas, gaminau dukros gimtadieniui, tiek vaikams tiek ir suaugusiems laaaabai patiko, visi gyrė, dariau jau antrą kartą.


  • Žydrė 2012-02-04 17:14

    Aš naudoju paprastus lietuviškus sausainius "Gaidelis" ar kokius kitokius, bet panašius :)


Daugiau receptų