Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Maskarponės tortas kitaip
AUTORIUS:
Giedrė
INGREDIENTAI:
2 vienetai citrinų
120 gramų cukraus
1 litras jogurto (vanilinis ar kitoks)
400 mililitrų grietinėlės
3 vienetai varškės (pakeliai)
16 gramų želatinos ((patariu nenumažinti, gal įdėti net daugiau))
1 vienetas kondensuoto pieno (indelis)
šiek tiek vaisių (ir uogos, įvairūs)
šiek tiek biskvitų (tortui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Torto biskvito - yra pirkti parduotuvėje. Pageidautina 3 sluoksnnių, bet kiekvienam pagal skonį.
Pirmą biskvitinį sluoksnį dėti į torto formą.
Ant sluoksnio išdėlioti dalį norimų vaisių ar uogų: mandarinų, apelsinų, bananų, kivi ar kt.
Varškę sumaišyti su citrinos sultimis, jogurtu bei grietinėle iki vientisos masės.
Kondensuotą pieną pašildyti ant viryklės (nedaug, tik kad pasidarytų skystesnis) ir supilti į varškės ir jogurto masę. Galima nedėti kondensuoto pieno, tačiau jis labai pagerina torto skonį, tiesiog pirštus aplaižysit.
Nepamiršti įdėti ir cukraus, nes kitaip tortas gausis neitin saldus ir neskanus.
Viską išmaišius, į masę supilti ištirpintą želatiną.
Dalį masės samčiu pilti ant jau iš anksto paruošto biskvito pirmo sluoksnio.
Užpylus masę tiek, kad apsemtų vaisius ir susidarytų šioks toks sluoksnis, ant viršaus uždėti antrą biskvito sluoksnį.
Išdėlioti vaisius ir vėl pilti masę.
Tada dėti trečią sluoksnį ir ant trečio sluoksnio supilti likusią visą masę.
Masė turėtų užsipilti iki viršaus (masės šiek tiek pasilikti vietos papuošimams).
Visą torto formą dėti į šaldytuvą, ar šaltą vietą, ir laukti, kol masė sustings.
Viršaus puošimas pagal fantaziją. Galima išdėlioti vaisius, uogas ir užpilti spalvota želė arba galima barstyti džiūvėsėliais (nebūtinai saldžiais).
Vietoj biskvito galima naudoti sausainius (sausainius sutrupinti, sumaišyti su maždaug 120 g ištirpinto sviesto).
Ant sausainių supilti visą masę, maišytą su vaisiais ir užšaldyti. Tačiau tortas skanesnis su biskvitine mase.
Skanaus.

Maskarponės tortas kitaip

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Torto biskvito - yra pirkti parduotuvėje. Pageidautina 3 sluoksnnių, bet kiekvienam pagal skonį.
Pirmą biskvitinį sluoksnį dėti į torto formą.
Ant sluoksnio išdėlioti dalį norimų vaisių ar uogų: mandarinų, apelsinų, bananų, kivi ar kt.
Varškę sumaišyti su citrinos sultimis, jogurtu bei grietinėle iki vientisos masės.
Kondensuotą pieną pašildyti ant viryklės (nedaug, tik kad pasidarytų skystesnis) ir supilti į varškės ir jogurto masę. Galima nedėti kondensuoto pieno, tačiau jis labai pagerina torto skonį, tiesiog pirštus aplaižysit.
Nepamiršti įdėti ir cukraus, nes kitaip tortas gausis neitin saldus ir neskanus.
Viską išmaišius, į masę supilti ištirpintą želatiną.
Dalį masės samčiu pilti ant jau iš anksto paruošto biskvito pirmo sluoksnio.
Užpylus masę tiek, kad apsemtų vaisius ir susidarytų šioks toks sluoksnis, ant viršaus uždėti antrą biskvito sluoksnį.
Išdėlioti vaisius ir vėl pilti masę.
Tada dėti trečią sluoksnį ir ant trečio sluoksnio supilti likusią visą masę.
Masė turėtų užsipilti iki viršaus (masės šiek tiek pasilikti vietos papuošimams).
Visą torto formą dėti į šaldytuvą, ar šaltą vietą, ir laukti, kol masė sustings.
Viršaus puošimas pagal fantaziją. Galima išdėlioti vaisius, uogas ir užpilti spalvota želė arba galima barstyti džiūvėsėliais (nebūtinai saldžiais).
Vietoj biskvito galima naudoti sausainius (sausainius sutrupinti, sumaišyti su maždaug 120 g ištirpinto sviesto).
Ant sausainių supilti visą masę, maišytą su vaisiais ir užšaldyti. Tačiau tortas skanesnis su biskvitine mase.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Giedrė

Komentarai (23)


  • ddd 2011-09-21 18:51

    jei bijai kaitinti, bandyk virduly uzvirinti vandeni ir uzpilti ir maisyti. bet negaliu delto garantuoti ar gausis kas kokybisko... nebandziau, bet ir nemanau kad gausis arba reikes ilgai vargti.


  • ddd 2011-09-21 18:49

    o kaip tu kitaip istirpinsi zelatina jei ne kaitindama. zelatina bijo karscio, bet tame esme, kad ja reikia kaitinti kol istirpsta ir nelieka tu kristalu, jokiu budu neuzvirti. vat jei uzvirsi, tada ir sugadinsi zelatina. o kaitinti laisvai gali. saltam vandeni nieko nebus, i gumula susoks ir viskas


  • Lina 2011-09-21 18:38

    Dar pasitikslinsiu kaip reikia tirpint želatiną? :geda: nes girdėjau, kad ji "bijo" karščio, t.y. tada sumažėja jos efektyvumas, o kai užpili šaltu vandeniu ji išbrinksta, bet lieka gumuliukai. Tai kaip reiktų daryt? :)


  • prima 2011-08-19 18:34

    Labai panašus mano firminio tortelio receptas,tik į pertepimo masę būtinai dedu nors nedaug maskarponės,o vaisiai išties efektingesni,turintys daug sulčių savyje:pvz. apelsinai.Būtinai pabandykite biskvito sluoksnį sulaistyti penkiasdešimčia gramų juodosios arbatos su trimis valgomais šaukštais brendžio tirpalu. Skonis išties nepakartojamas,net jei tortuką skanaus vaikai,nepergyvenkite,nes alkoholis išgaruoja o torto masėje jaučiamas tik pikantiškas skonis.Jei esate nusiteikę prieš alkoholį,pabandykite torto pagrindus sulaistyti vienos su puse vidutinio dydžio citrinos sulčių ir dvidešimties gramų želatinos tirpalu. SKANAUS


  • asta 2011-05-15 22:17

    sis tortukas nuostabus, darau daznai, bet tik pati kepu biksvita, nepasitikiu is parduotuves daug eeeeeeeee labai.


  • GINTARE 2011-03-18 18:38

    na as radau tai ko ieskojau!!!!! man tai pats geriausias receptas....!!!


  • t 2011-01-26 18:43

    grietinėlę puošimui naudoti. viršui aptepti. Aš tai asmeniškai nenaudoju grietinėlės. P


  • inde 2011-01-26 18:19

    O kur deti grietinele, ar ja reikia isplakti. Kazkaip nematau, kad butu parasyta ?


  • Birute 2010-12-18 16:17

    Dekuj :-) bandysiu ir as gaminti kaledoms :super:


  • autore 2010-12-17 18:09

    isspausti citrinu sultis ir jas supilti i mase,.


Daugiau receptų