Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Medaus pyragas kitaip
AUTORIUS:
MyCulinaryCorner
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Minkštas medaus pyragas su graikiniais riešutis. Šis medaus pyragas tinka bet kokiai progai ar šventei. Minkštas medaus pyragas su graikiniais riešutis. Šis medaus pyragas tinka bet kokiai progai ar šventei. MyCulinaryCorner
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
500 gramų miltai
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
4 valgomieji šaukštai medaus
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas acto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo soda
Papuošimui:
šiek tiek karamelizuoto kondensuoto pieno
šiek tiek graikinių riešutų
Kremui:
450 gramų grietinė 30%
1 stiklinė vandens
75 gramai želės (milteliais)
16 gramų grietinėlės standiklis
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi, medų bei actu nugesintą sodą. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.
2.
Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.
3.
Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.
4.
Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.
5.
Vieną lakštą ištepkite kremu, dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutištintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.

Medaus pyragas kitaip

Recepto autorius: Minkštas medaus pyragas su graikiniais riešutis. Šis medaus pyragas tinka bet kokiai progai ar šventei. MyCulinaryCorner
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Papuošimui: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi, medų bei actu nugesintą sodą. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.

  2. Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.

  3. Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.

  4. Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.

  5. Vieną lakštą ištepkite kremu, dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutištintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.

Receptą atsiuntė MyCulinaryCorner

Komentarai


Daugiau receptų