Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Medaus tortas
AUTORIUS:
Sonata
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
šiek tiek citrinos rūgšties (žiūrėti pagal skonį)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
Biskvitui:
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių ((arba soda gesinta 2 v.š. giretinės))
50 gramų sviesto
1 stiklinė cukraus
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos (ant šaukštelio galiuko)
4 stiklinės kvietinių miltų ((jei reiks, galima įdėti daugiau, žiūrėti nuo tešlos kietumo))
3 valgomieji šaukštai medaus
Pertepimui:
1 litras grietinės
1.5 stiklinės cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų ir sviestą ištirpinti mokrobangėje, supilti cukrų ir gerai išmaišyti. Imušti kiaušinius, išmaišyti, sudėti gesintą sodą, druską, miltus ir minkyti tešlą, kad gautųsi tokia kaip sausainiams.
Gautą tešlą padalinti į 10 lygių gabaliukų. Kiekvieną tešlos gabaliuką kočioti ant sviestinio popieriaus iki norimo dydžio blyno (blynai turi gautis visai plonyčiai, beveik plyštantys), tada su visu popieriumi kepti 180 - 200°C orkaitėje apie 3 - 5 min. (kol gražiai parus). Iškeptą blyną reikia apipjauti kuo didesne turima lėkšte, o likusius nupjautus kraštus pasilikti šonams apibarstyti (vėliau reikia sumalti mėsmale).
2.
Pertepimui reikia atšaldytą grietinę suplakti su cukrumi, įberti citrinos rūgšties ir vanilės. Viską plati, kol grietinė sutirštės.
Torto blynus pertepti grietine, apibarstyti šonus trupinukais, papuošti kaip tik fantazija leidžia ir vualia.


Pastaba: Baltajame torte
Gėlytės pagal šį receptą - http://kristi.erdves.lt/Receptai/geliu_mase.html
Beze kremas pagal šį - http://www.gaspadine.lt/receptas/beze-kremas-tortams-puosti-4173

Medaus tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai: Biskvitui: Pertepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Medų ir sviestą ištirpinti mokrobangėje, supilti cukrų ir gerai išmaišyti. Imušti kiaušinius, išmaišyti, sudėti gesintą sodą, druską, miltus ir minkyti tešlą, kad gautųsi tokia kaip sausainiams.
    Gautą tešlą padalinti į 10 lygių gabaliukų. Kiekvieną tešlos gabaliuką kočioti ant sviestinio popieriaus iki norimo dydžio blyno (blynai turi gautis visai plonyčiai, beveik plyštantys), tada su visu popieriumi kepti 180 - 200°C orkaitėje apie 3 - 5 min. (kol gražiai parus). Iškeptą blyną reikia apipjauti kuo didesne turima lėkšte, o likusius nupjautus kraštus pasilikti šonams apibarstyti (vėliau reikia sumalti mėsmale).

  2. Pertepimui reikia atšaldytą grietinę suplakti su cukrumi, įberti citrinos rūgšties ir vanilės. Viską plati, kol grietinė sutirštės.
    Torto blynus pertepti grietine, apibarstyti šonus trupinukais, papuošti kaip tik fantazija leidžia ir vualia.


    Pastaba: Baltajame torte
    Gėlytės pagal šį receptą - http://kristi.erdves.lt/Receptai/geliu_mase.html
    Beze kremas pagal šį - http://www.gaspadine.lt/receptas/beze-kremas-tortams-puosti-4173

Receptą atsiuntė Sonata

Komentarai


Daugiau receptų