Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Medaus tortas
AUTORIUS:
Ona
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
150 gramų cukraus
200 gramų medaus
3 vienetai kiaušinių
5 stiklinės kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 litras grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įpuodą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius, cukrų ir kaitindami maišykite ant silpnos ugnies apie 10 min. Ugnis turi būti labai silpna, kad gauta masė neprikeptų.
Supilkite kepimo miltelius, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę.
Supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.
Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams (šeši lakštai skirti tortui, o septintas ir mažesnis - trupiniams).
Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu „papjaustykite“ įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite.
Lakštus iškepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, bet neperkepkite.
Pasigaminkite kremą iš grietinės, cukraus pudros ir pusės šaukšto citrinų sulčių.
Lakštus tepkite gautu kremu ir dėkite vieną ant kito.
Po to ištepkite torto šonus.
Septintą lakštą sutrinkite į trupinius ir jais apibarstykite tortą.
Papuoškite vynuogėmis ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais Jums patinkančiais priedais.
Skanaus.

Medaus tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įpuodą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius, cukrų ir kaitindami maišykite ant silpnos ugnies apie 10 min. Ugnis turi būti labai silpna, kad gauta masė neprikeptų.
Supilkite kepimo miltelius, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę.
Supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.
Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams (šeši lakštai skirti tortui, o septintas ir mažesnis - trupiniams).
Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu „papjaustykite“ įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite.
Lakštus iškepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, bet neperkepkite.
Pasigaminkite kremą iš grietinės, cukraus pudros ir pusės šaukšto citrinų sulčių.
Lakštus tepkite gautu kremu ir dėkite vieną ant kito.
Po to ištepkite torto šonus.
Septintą lakštą sutrinkite į trupinius ir jais apibarstykite tortą.
Papuoškite vynuogėmis ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais Jums patinkančiais priedais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ona

Komentarai (26)


  • Jolanta 2016-03-28 17:44

    Paprasta ir skanu :)


  • ramunas 2015-10-01 20:43

    Tik nedekit kartu kiausiniu,nes sutrauks.Visus ingridientus pakaitint reikia,bet kiausinius isplakit atskirai.Po to kai kaitinta mase pravesta,tik tada ja supilkit maisant i isplaktus kiausinius..


  • * 2013-05-27 20:52

    Kazkada kepiau pagal kita, panasu recepta, gavosi lb skanus, dabar pabandysiu pagal sita, labai tokio uzsimaniau, manau, iseis lb skanus


  • Arnas 2012-09-04 15:37

    Auginam bites ir siūlom įsigyti medaus. Garantuoju, kad natūralus ir tikras miško medus. Išpilstytas į kibirėlius. 1 kg - 16 Lt. Kaune, Aleksote arba Garliavoje. Norint įsigyti rašykite [email protected] arba skaminkite 8 604 97061. Parduodame nuo 1 kg iki 200 kg kiekiais.


  • kepeja 2012-07-07 22:21

    as kepai si torta jau daug kartu. man visada jis isejo. lakstai kieti iseina bet pertepu grietines misiniu ir palaikius per nakti iseina kuo puikiausiai, be to labai skanu :-)


  • Tomas 2012-03-25 20:56

    Mano mama Kovo 28 d. per mano gimtadieni zada kepti sita torta. as noriu paklaust ar sitas tortas skanus? :super: %-) :-) ;-)


  • Daiva 2012-03-03 18:12

    Na man irgi visada gaunasi, nesu superine konditere bet nesuprantu kaip gali nesigauti. Lakstai kieti bet juk ir turi buti kieti, iskepus tiesiog galima gerai sudrekinti pries pertepant grietinele (man su isplakta grietinele skaniau negu su grietine), palaikyti per nakti ir labai puikiai gaunasi. Darau pagal sita receptura, niekas cia nepraleista :)


  • giedre 2012-02-01 15:15

    as ka tik issikepiau si torta,viskas normaliai ir gerai gavosi,tik gal vietoj grietines naudot grietinele,nes grietine skystoka kai issiplaka tai nubega daug nuo lakstu,tai man jie biskiuka sausoki.kita karta darysiu su grietinele.


  • brigita 2011-10-18 20:50

    sveiki. Issireiksiu negraziai, bet jau tos kurios raso, kad nieko neiseina turbut net nezinau... is nuotraukos bando gaminti gal o ne pagal recepta ;D medaus torto receptas senas kaip pasaulis ir niekas cia nesigauti negali ;) lakstai kad ir kokio kietumo bebutu vistiek suminkstes, nebent toms kurioms nesuminkstejo nedejo jokio kremo ;DDDD

    taiva.

    Sekmes gaminant :)


  • toma 2011-06-02 15:46

    sveikos. as ptarciau deti ne 3 o 4 kausinius. is miltu ne visai pilnas 5 stiklines. as pagal si recepta jau neskaiciuoju kiek kartu kepiau kol radau kompromisa del kietumo. lakstus negailint suvilgyti kaip GUSTY rase patarciau arbata arba vandeniu su citrinos rugstele (pagal skoni). ir nereikes metyti i siukslyne. gaunasi ne toks kietas ir gerai susigiara grietine. as asmeniskai perku 1500g grietines kad gautusi storesnis pertepimas (i grietine gedu 2 pakelius grietineles standiklio kuris yra maximoje) ir kad uztektu aptepti is sonus (zodziu apipavidalinti.


Daugiau receptų