Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Medaus tortukas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai medaus
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui reikės: 1L grietinės, 2 šaukštai želatinos, 5 šaukštai cukraus, citrina, 4 šaukštai grietinėlės želatinai ištirpinti.

Vandens vonelėje įdėtame dubenyje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, tuomet beriama miltų tiek kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti ir šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir supjaustomas į 9 dalis. Tai ir bus torto papločiai.
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2—3 mm storio sluoksniu. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos be kraštų, pabarstytas miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai. Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Jeigu trūksta rūgštumo, galima į bert i truputį citrinų rūgšties. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą. Vėliau kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.

Medaus tortukas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kremui reikės: 1L grietinės, 2 šaukštai želatinos, 5 šaukštai cukraus, citrina, 4 šaukštai grietinėlės želatinai ištirpinti.

Vandens vonelėje įdėtame dubenyje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, tuomet beriama miltų tiek kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti ir šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir supjaustomas į 9 dalis. Tai ir bus torto papločiai.
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2—3 mm storio sluoksniu. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos be kraštų, pabarstytas miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai. Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Jeigu trūksta rūgštumo, galima į bert i truputį citrinų rūgšties. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą. Vėliau kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.

Komentarai (8)


  • Simona 2011-08-19 15:34

    Kazkaip niekur nematau medaus, o prie produktu zelatinos nera kuria po to naudojame :-) bet reiks pabandyt


  • ernis922 2011-05-04 16:25

    as ir taip padariau tai buvo :bloga: %-) :-(


  • Sandra 2011-02-11 15:36

    As tai idarui dedu puse litro jogurto ir puse litro grietines - pasaka :)


  • greta 2011-02-06 13:36

    labai skanu super :super: :-) :-)


  • (anonimas) 2010-02-09 11:17

    KAKA :-(


  • (anonimas) 2010-02-09 11:17

    :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :-D :-D :-D :-D :-D


  • jolkiki19 2009-12-30 15:21

    ATRODO SKANIAI :bloga: :parselis:


  • migle 2009-12-12 14:02

    niamniukas net i liezuvi isikandau tik kazko truko %-)


Daugiau receptų