Autorius apie receptą:
Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2
Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2 vidutinio dydžio eglutėms.
(...daugiau)(...mažiau)Inga's Sweeterie
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
240 gramų
miltai
100 gramų
cukraus pudros
100 gramų
sviesto
2 vienetai
kiaušinių trynių
2.5 valgomojo šaukšto
medaus
1 arbatinis šaukštelis
kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio
malto imbiero
0.5 arbatinio šaukštelio
kardamono
0.5 arbatinio šaukštelio
muskato
0.5 arbatinio šaukštelio
cinamono
Glajui:
350 gramų
cukraus pudros
2 vienetai
kiaušinių baltymų
1 vienetas
citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje sumaišome miltus, miltelinį cukrų, kepimo miltelius ir prieskonius.
2.
Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname sviestą su medumi, kol ištirps, paliekame pravėsti, tada supilame į dubenį su miltais. Įmušame kiaušinių trynius, užminkome tešlą. Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1 - 2 valandas. Labai neturint laiko, galima įdėti į šaldymo kamerą 20-čiai minučių.
3.
Iš tešlos iškočiojame 0.5 cm storio lakštą (iškočiojus storiau, žvaigždės išsipūs ir bus minkštesnės), pridėjus žvaigždžių trafaretą, išpjaustome skirtingo dydžio žvaigždes. Meduolius atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
4.
Kepame 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol švelniai paruduoja. Atvėsiname ant grotelių.
5.
Pasiruošiame glajų - plakame kiaušinių baltymus, palaipsniui supilame citrinos sultis ir galiausiai beriame miltelinį cukrų, kol pasieksime norimą glajaus tekstūrą. Atvėsusius sausainius galime padekoruoti glajumi. Juo papuošiame kiekvieną žvaigždę atskirai, o po to užpylus šiek tiek glaisto į centrą, suklijuojame žvaigždes mažėjimo tvarka, formuodami eglutę. Norint apsnigtos eglutės, galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Recepto autorius:
Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2
Recepto autorius:
Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2 vidutinio dydžio eglutėms.
(
...daugiau...mažiau
)
Inga's Sweeterie
Akcijos:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Dubenyje sumaišome miltus, miltelinį cukrų, kepimo miltelius ir prieskonius.
Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname sviestą su medumi, kol ištirps, paliekame pravėsti, tada supilame į dubenį su miltais. Įmušame kiaušinių trynius, užminkome tešlą. Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1 - 2 valandas. Labai neturint laiko, galima įdėti į šaldymo kamerą 20-čiai minučių.
Iš tešlos iškočiojame 0.5 cm storio lakštą (iškočiojus storiau, žvaigždės išsipūs ir bus minkštesnės), pridėjus žvaigždžių trafaretą, išpjaustome skirtingo dydžio žvaigždes. Meduolius atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepame 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol švelniai paruduoja. Atvėsiname ant grotelių.
Pasiruošiame glajų - plakame kiaušinių baltymus, palaipsniui supilame citrinos sultis ir galiausiai beriame miltelinį cukrų, kol pasieksime norimą glajaus tekstūrą. Atvėsusius sausainius galime padekoruoti glajumi. Juo papuošiame kiekvieną žvaigždę atskirai, o po to užpylus šiek tiek glaisto į centrą, suklijuojame žvaigždes mažėjimo tvarka, formuodami eglutę. Norint apsnigtos eglutės, galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Komentarai