Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Meduoliniai namukai
AUTORIUS:
Aušra
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kvietinių miltų
250 gramų cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti)
100 gramų sviesto
450 gramų medaus
100 gramų apelsinų (pakepintos žievelės cukruje)
šiek tiek citrinų (sultys)
2 vienetai kiaušinių
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
6 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros
Pagrindui:
šiek tiek saldainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome
2.
Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
3.
Atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę
4.
Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.
5.
Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą.
6.
Dedame į 200 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.
7.
Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).

Gražaus ir jaukaus švenčių laukimo!

Meduoliniai namukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Pagrindui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome

  2. Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

  3. Atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę

  4. Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.

  5. Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą.

  6. Dedame į 200 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.

  7. Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).

    Gražaus ir jaukaus švenčių laukimo!

Receptą atsiuntė Aušra

Komentarai (1)


  • andrius 2015-12-05 15:12

    Labai skanu


Daugiau receptų