Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Meduolis su obuoliais
AUTORIUS:
elinda
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cinamono
1.5 stiklinės cukraus
1 valgomasis šaukštas gvazdikėlių
100 gramų margarino
5 valgomieji šaukštai medaus
3 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
šiek tiek vandens
50 mililitrų brendžio
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šis pyragėlis labai greitai paruošiamas, labai kvapnus ir labai skanus.

Kiaušinius su cukrumi išmaišome, tada dedame miltus, beriame kepimo miltelius (apie 2 arbatinius šaukštelius). Pašildome pienelį ir jį supilame ant viršaus, viską išmaišome. Tada margariną su medumi pašildome, kad išsilydytų ir taip pat sudedame į tešlą. Dedame 1 valgomąjį šaukštą smulkintų gvazdikėlių ir šaukštelį cinamono, vėl viską išmaišome.

Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, patepame margarinu ir supilame tešlą. Dedame kepti į įkaitusią orkaitę (220 C).

Pasiruošiame obuoliukus. Juos nulupame ir supjaustome stambiai ir pailgai, tada pilame 50 gramų turimo brendžio ar viskio, pilame šlakelį vandens, dedame keturis šaukštus cukraus ir tris šaukštus cinamono, viską gerai išmaišome.

Pyragui šiek tiek pakepus (apie 15 min.) ištraukiame jį ir sukišame obuoliukus iš viršaus paspausdami į vidų po tešla. Apipilame tuo, kas liko nuo obuolių - skysčiu su cinamonu.

Viskas! Kepame orkaitėje tol, kol paruduos, apie 1 valandą (220 C).

Iškepus pašlakstome lydytu šokoladu (o jei jo neturite, sumaišykite šlakelį pieno su cukrumi ir kakava, pavirkite). Palaukiame kol atvės, tuomet supjaustome.

SKANAUS!

Šis meduolis skanus ir be obuolių. Bet kiekvienam savo. :)

Meduolis su obuoliais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šis pyragėlis labai greitai paruošiamas, labai kvapnus ir labai skanus.

Kiaušinius su cukrumi išmaišome, tada dedame miltus, beriame kepimo miltelius (apie 2 arbatinius šaukštelius). Pašildome pienelį ir jį supilame ant viršaus, viską išmaišome. Tada margariną su medumi pašildome, kad išsilydytų ir taip pat sudedame į tešlą. Dedame 1 valgomąjį šaukštą smulkintų gvazdikėlių ir šaukštelį cinamono, vėl viską išmaišome.

Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, patepame margarinu ir supilame tešlą. Dedame kepti į įkaitusią orkaitę (220 C).

Pasiruošiame obuoliukus. Juos nulupame ir supjaustome stambiai ir pailgai, tada pilame 50 gramų turimo brendžio ar viskio, pilame šlakelį vandens, dedame keturis šaukštus cukraus ir tris šaukštus cinamono, viską gerai išmaišome.

Pyragui šiek tiek pakepus (apie 15 min.) ištraukiame jį ir sukišame obuoliukus iš viršaus paspausdami į vidų po tešla. Apipilame tuo, kas liko nuo obuolių - skysčiu su cinamonu.

Viskas! Kepame orkaitėje tol, kol paruduos, apie 1 valandą (220 C).

Iškepus pašlakstome lydytu šokoladu (o jei jo neturite, sumaišykite šlakelį pieno su cukrumi ir kakava, pavirkite). Palaukiame kol atvės, tuomet supjaustome.

SKANAUS!

Šis meduolis skanus ir be obuolių. Bet kiekvienam savo. :)

Receptą atsiuntė elinda

Komentarai (2)


  • Eva 2013-09-07 16:16

    Tik cinamono ne 4 saukstai, o dejau pora sauksteliu. Ir kiek per saldus isejo, todel kitakart deciau maziau cukraus :)


  • lina 2009-03-26 12:32

    nu aciu labai isbandziau siandien tai ne ti visi namai kvepia bet ir skonis neispasakytas toks dregnas skanus galvojau kad nesigaus bet aciu :super: :super: :super:


Daugiau receptų