Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
„Medutis“
AUTORIUS:
Simona
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus
100 gramų cukraus (rudasis)
170 gramų medaus
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
150 gramų sviesto
900 gramų grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklinė arbatos (juoda)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Sviestą su medumi ir cukrumi ištirpinti (galima ant puodo su verdančiu vandeniu). Kiaušinį išplakti su grietine ir supilti į pravėsusią masę. Išmaišyti. Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišyti atskirai, suberti į tešlą ir išminkyti. Padalinti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir kišti kelioms valandoms į šaldytuvą stingti, kad būtų įmanoma kočioti. Tada padalinti abi dalis į dar tris dalis. Pabarstyti miltų ir kiekvieną dalį iškočioti kuo ploniau. Apipjaustyti pagal torto formą. Kepti 180° C temperatūros orkaitėje 8-10 min., kol gražiai paruduos. Atvėsinti.
Grietinę išplakti su cukrumi, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis. Imti du lakštus, juos sulaistyti ar supurkšti arbata, vieną dėti į tortinę, dėti 3-4 šaukštus grietinės kremo ir išlyginti. Tada atsargiai, kad nesulūžtų, krauti antrąjį sudrėkintą lakštą. Vėl dėti kremo, vėl drėkinti lakštą, krauti ant kremo ir t. t. Viršutinis - kremas (kelis šaukštus pasilikti šonų aptepimams). Suteptą tortą kišti į šaldytuvą kad sustingtų. Kuo daugiau laiko ten praleis, tuo skanesnis bus. Puošti lakštų trupiniais ar kaip „neš“ fantazija. Skanaus!

„Medutis“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestą su medumi ir cukrumi ištirpinti (galima ant puodo su verdančiu vandeniu). Kiaušinį išplakti su grietine ir supilti į pravėsusią masę. Išmaišyti. Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišyti atskirai, suberti į tešlą ir išminkyti. Padalinti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir kišti kelioms valandoms į šaldytuvą stingti, kad būtų įmanoma kočioti. Tada padalinti abi dalis į dar tris dalis. Pabarstyti miltų ir kiekvieną dalį iškočioti kuo ploniau. Apipjaustyti pagal torto formą. Kepti 180° C temperatūros orkaitėje 8-10 min., kol gražiai paruduos. Atvėsinti.
Grietinę išplakti su cukrumi, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis. Imti du lakštus, juos sulaistyti ar supurkšti arbata, vieną dėti į tortinę, dėti 3-4 šaukštus grietinės kremo ir išlyginti. Tada atsargiai, kad nesulūžtų, krauti antrąjį sudrėkintą lakštą. Vėl dėti kremo, vėl drėkinti lakštą, krauti ant kremo ir t. t. Viršutinis - kremas (kelis šaukštus pasilikti šonų aptepimams). Suteptą tortą kišti į šaldytuvą kad sustingtų. Kuo daugiau laiko ten praleis, tuo skanesnis bus. Puošti lakštų trupiniais ar kaip „neš“ fantazija. Skanaus!

Receptą atsiuntė Simona

Komentarai (1)


  • VIKA 2012-04-10 15:28

    dauk darbo bet skanumelis bet su kekvenu kartu vis geriau man gaunasi :super: :super: :super:


Daugiau receptų