Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Meilės pyragas
AUTORIUS:
elinda
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
šiek tiek kardamono
80 gramų margarino
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių
0.5 stiklinės pieno
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Papildomai reikės:
Kriaušių
raudonojo vyno
cinamono
migdolo riešutų
gvazdikelių

Pirmiausia pasiruoškite kriaušes: nulupkite žievelę ir perpjovę per pusę, išimkite sėklytes. Užkaiskite puodą su stikline vandens ir stikline vyno, įberkite 5 šaukštus cukraus, įmeskite kokius 5 - 8 gvazdikėlius ir cinamono lazdelę ar smulkinto cinamono šaukštelį. Sudėkite kriaušes į verdantį vyno mišinį, pavirkite penkias minutes ir nukelkite nuo ugnies. Palikite kriaušes tame vyne ataušti.
Psiruoškite tešlą: įmuškite du kiaušinius, įpilkite cukrų, margariną, supilkite miltus ir kepimo miltelius ant viršaus. Pašildykite pieną ir supilkite ant viršaus, kad suputotų kepimo milteliai. Viską gerai išmaišykite ir įberkite žiupsnelį kardamono. Kepimo indą išklokite folija ar kepimo popieriumi, patepkite margarinu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite teslą (tešla turėtų būti ne kieta, bet ir nelabai skysta. Tokia, kad galėtumėte pakabinti šaukštu). Pašaukite į 220 C orkaię ir kepkite. Už 10 minučių išgriebkite kriaušes iš vyno, ištraukite pyragą iš orkaitės, sudėliokite kriaušes rateliu vos vos spustelėdami ir pašaukite vėl į orkaitę. Baigiant kepti, apibarstykite kapotais migdolais, cinamonu ir žiupsneliu cukraus. Skanaus.

Pastaba.
Likusį nuovirą nuo kriaušių galite panaudoti kaip padažą, tik pavirkite dar kelias minutes, kad išgaruotų vanduo.
Taip išvirtas kriaušes galima valgyti vienas kaip desertą su ledais ar grietinėle.

Meilės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papildomai reikės:
Kriaušių
raudonojo vyno
cinamono
migdolo riešutų
gvazdikelių

Pirmiausia pasiruoškite kriaušes: nulupkite žievelę ir perpjovę per pusę, išimkite sėklytes. Užkaiskite puodą su stikline vandens ir stikline vyno, įberkite 5 šaukštus cukraus, įmeskite kokius 5 - 8 gvazdikėlius ir cinamono lazdelę ar smulkinto cinamono šaukštelį. Sudėkite kriaušes į verdantį vyno mišinį, pavirkite penkias minutes ir nukelkite nuo ugnies. Palikite kriaušes tame vyne ataušti.
Psiruoškite tešlą: įmuškite du kiaušinius, įpilkite cukrų, margariną, supilkite miltus ir kepimo miltelius ant viršaus. Pašildykite pieną ir supilkite ant viršaus, kad suputotų kepimo milteliai. Viską gerai išmaišykite ir įberkite žiupsnelį kardamono. Kepimo indą išklokite folija ar kepimo popieriumi, patepkite margarinu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite teslą (tešla turėtų būti ne kieta, bet ir nelabai skysta. Tokia, kad galėtumėte pakabinti šaukštu). Pašaukite į 220 C orkaię ir kepkite. Už 10 minučių išgriebkite kriaušes iš vyno, ištraukite pyragą iš orkaitės, sudėliokite kriaušes rateliu vos vos spustelėdami ir pašaukite vėl į orkaitę. Baigiant kepti, apibarstykite kapotais migdolais, cinamonu ir žiupsneliu cukraus. Skanaus.

Pastaba.
Likusį nuovirą nuo kriaušių galite panaudoti kaip padažą, tik pavirkite dar kelias minutes, kad išgaruotų vanduo.
Taip išvirtas kriaušes galima valgyti vienas kaip desertą su ledais ar grietinėle.

Receptą atsiuntė elinda

Komentarai (3)


  • Kristi 2010-10-18 16:07

    Ar butinas tas kardamonas? Pirma karta apie toki girdziu. Kokiame skyriuje parduotuvese jo ieskoti? %-(


  • saulyte 2009-12-05 22:31

    Meiles pyragas :-D Tikrai puikiai atrodo, pagal sudeti tikrai turetu buti skanus.. :valgau:


  • indre 2009-02-17 13:35

    :super: :super: :super: ispudingai atrodo pabandysiu ant savaitgalio uosviene nustebint :-D


Daugiau receptų