Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Meksikietiškos vištienos salotos
AUTORIUS:
Liucija
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Autorius apie receptą: Su meksikietiškomis salotomis galima labai šauniai improvizuoti, atitinkamai kokių produktų turite po ranka. Šios salotos puikiai tiks pietums darbe ar iškylai gamtoje. Su meksikietiškomis salotomis galima labai šauniai improvizuoti, atitinkamai kokių produktų turite po ranka. Šios salotos puikiai tiks pietums darbe ar iškylai gamtoje. Vištieną galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, arba tiesiog lauke, ant griliaus. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlė
1 gūželė romaninės salotos (ar kitų mėgstamų)
200 gramų konservuotų kukurūzų
2 vienetai pomidorų pastos (nedidelių)
1 vienetas avokadų (didelių)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 saujos ryžių (virtų)
1 sauja sūrus baltasis sūris („Queso Ranchero“ ar pan.)
4 valgomieji šaukštai grietinės
2 valgomieji šaukštai kalendrų
1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų sulčių (ar geltonųjų)
Padažui:
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai žaliųjų citrinų sulčių (ar geltonųjų)
0.3 arbatinio šaukštelio druskos
Marinatui:
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas žaliųjų citrinų sulčių (ar geltoųjų)
1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
1 arbatinis šaukštelis raudonosios paprikos milteliai
0.6 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 arbatinio šaukštelio česnako milteliai
0.3 arbatinio šaukštelio kumino
0.25 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į indelį, užpilame 1 valg. š. citrinos sulčių, apibarstome keliais žiupsneliais druskos, išmaišome ir paliekame marinuotis, kol gaminsite salotas.
2.
Vištiena – dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų ir citrinos sultis skirtas marinatui, sudedame vištienos krūtinėles į dubenį ir gerai ištriname. Kitame nedideliame indelyje sumaišome visus prieskonius skirtus marinatui, po to apibarstome vištienos krūtinėles ir gerai įtriname, indą uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis ~1 h arba pernakt. Galima kepti vištieną ir iškart, jei neturite laiko marinuoti. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame vištienos krūtinėles, kepame iš abiejų pusių po 6-7 min, kol iškepa vidus. Iškeptas krūtinėles dedame į lėkštę ir paliekame pravėsti (bent 5-10 min). Po to supjaustome nedideliais gabalėliais.
3.
Padažui skirtus ingredientus gerai išplakame viename indelyje.
4.
Salotas supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į 4 lėkštes po lygiai. Pomidorą ir avokadą supjaustome riekelėmis, sudedame į lėkštes po lygiai. Į kiekvieną lėkštę po lygiai dedame marinuoto svogūno, kukurūzų, sūrio, ryžių, vištienos. Į vidurį dedame po 1 valg. š. grietinės, apibarstome kalendra ir pabaigoje salotas apšlakstome padažu. Iškart patiekame. Skanaus! Jei nemėgstate marinuoto svogūno, jo marinuoti citrinos sultyse nebūtina.

Meksikietiškos vištienos salotos

Recepto autorius: Su meksikietiškomis salotomis galima labai šauniai improvizuoti, atitinkamai kokių produktų turite po ranka. Šios salotos puikiai tiks pietums darbe ar iškylai gamtoje. ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Padažui: Marinatui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į indelį, užpilame 1 valg. š. citrinos sulčių, apibarstome keliais žiupsneliais druskos, išmaišome ir paliekame marinuotis, kol gaminsite salotas.

  2. Vištiena – dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų ir citrinos sultis skirtas marinatui, sudedame vištienos krūtinėles į dubenį ir gerai ištriname. Kitame nedideliame indelyje sumaišome visus prieskonius skirtus marinatui, po to apibarstome vištienos krūtinėles ir gerai įtriname, indą uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis ~1 h arba pernakt. Galima kepti vištieną ir iškart, jei neturite laiko marinuoti. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame vištienos krūtinėles, kepame iš abiejų pusių po 6-7 min, kol iškepa vidus. Iškeptas krūtinėles dedame į lėkštę ir paliekame pravėsti (bent 5-10 min). Po to supjaustome nedideliais gabalėliais.

  3. Padažui skirtus ingredientus gerai išplakame viename indelyje.

  4. Salotas supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į 4 lėkštes po lygiai. Pomidorą ir avokadą supjaustome riekelėmis, sudedame į lėkštes po lygiai. Į kiekvieną lėkštę po lygiai dedame marinuoto svogūno, kukurūzų, sūrio, ryžių, vištienos. Į vidurį dedame po 1 valg. š. grietinės, apibarstome kalendra ir pabaigoje salotas apšlakstome padažu. Iškart patiekame. Skanaus! Jei nemėgstate marinuoto svogūno, jo marinuoti citrinos sultyse nebūtina.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų