Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio desertas. Mėlynių sluoksniai maloniai gaivūs, šokolado musas purus ir saldus. Galima naudoti įvairias, mėgstamas uogas. Nėra taip daug darbo, kaip atrodo! Nuostabaus skonio desertas. Mėlynių sluoksniai maloniai gaivūs, šokolado musas purus ir saldus. Galima naudoti įvairias, mėgstamas uogas. Nėra taip daug darbo, kaip atrodo! Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Želė sluoksniui:
200 gramų šaldytų mėlynių
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis želatinos
Putėsiams:
200 gramų grietinėlės
150 gramų grietinės
100 gramų šaldytų mėlynių
3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 valgomasis šaukštas želatinos
Musui:
200 gramų grietinėlės
120 gramų baltojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mėlynių putėsiai: želatiną užpilame 3 v.š. šalto vandens ir paliekamе išbrinkti.
2.
Mikseriu išplakame grietinę, mėlynes (prieš tai pertriname jas per sietelį) ir pusę cukraus pudros.
3.
Ištirpiname želatiną ir atvėsintą (!) supilame į turimą masę. Išplakame.
4.
Iki standumo išplakame grietinėlę su likusia pudra ir atsargiai įmaišome į mėlynių/grietinės masę.
5.
Išpilstome į indelius ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų.
6.
Mėlynių želė: užpilame želatiną 3 a.š. šalto vandens ir paliekame išbrinkti.
7.
Išbrinkusią dedame kartu su trintomis, per sietelį pertrintomis mėlynėmis, ir pakaitiname, kol ištirpsta želatina, bet neužviriname (!).
8.
Atvėsiname ir atsargiai išpilstome ant sustingusių mėlynių putėsių. Statome į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
9.
Šokolado musas: šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje ir atvėsiname.
10.
Į šokoladą įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, minimaliu greičiu paplakame viską mikseriu.
11.
Išpilstome ant sustingusios mėlynių želės ir statome vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!

Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu

Recepto autorius: Nuostabaus skonio desertas. Mėlynių sluoksniai maloniai gaivūs, šokolado musas purus ir saldus. Galima naudoti įvairias, mėgstamas uogas. Nėra taip daug darbo, kaip atrodo! Jurgitos receptai
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Želė sluoksniui: Putėsiams: Musui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Mėlynių putėsiai: želatiną užpilame 3 v.š. šalto vandens ir paliekamе išbrinkti.

  2. Mikseriu išplakame grietinę, mėlynes (prieš tai pertriname jas per sietelį) ir pusę cukraus pudros.

  3. Ištirpiname želatiną ir atvėsintą (!) supilame į turimą masę. Išplakame.

  4. Iki standumo išplakame grietinėlę su likusia pudra ir atsargiai įmaišome į mėlynių/grietinės masę.

  5. Išpilstome į indelius ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų.

  6. Mėlynių želė: užpilame želatiną 3 a.š. šalto vandens ir paliekame išbrinkti.

  7. Išbrinkusią dedame kartu su trintomis, per sietelį pertrintomis mėlynėmis, ir pakaitiname, kol ištirpsta želatina, bet neužviriname (!).

  8. Atvėsiname ir atsargiai išpilstome ant sustingusių mėlynių putėsių. Statome į šaldytuvą, kad želė sustingtų.

  9. Šokolado musas: šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje ir atvėsiname.

  10. Į šokoladą įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, minimaliu greičiu paplakame viską mikseriu.

  11. Išpilstome ant sustingusios mėlynių želės ir statome vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai


Daugiau receptų