
Putėsiams: | ||
200 gramų | grietinėlės | |
150 gramų | grietinės | |
100 gramų | šaldytų mėlynių | |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudros | |
1 valgomasis šaukštas | želatinos | |
Želė sluoksniui: | ||
200 gramų | šaldytų mėlynių | |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudros | |
1 arbatinis šaukštelis | želatinos | |
Musui: | ||
200 gramų | grietinėlės | |
120 gramų | baltojo šokolado |
Skanaus!
Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
- Grietinėlė, 200 gramų
- Grietinė, 150 gramų
- Šaldytos mėlynės, 100 gramų
- Cukraus pudra, 3 valgomieji šaukštai
- Želatina, 1 valgomasis šaukštas
- Šaldytos mėlynės, 200 gramų
- Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
- Želatina, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinėlė, 200 gramų
- Šokoladas, baltasis, 120 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Mėlynių putėsiai: želatiną užpilame 3 v.š. šalto vandens ir paliekamе išbrinkti.
Mikseriu išplakame grietinę, mėlynes (prieš tai pertriname jas per sietelį) ir pusę cukraus pudros.
Ištirpiname želatiną ir atvėsintą (!) supilame į turimą masę. Išplakame.
Iki standumo išplakame grietinėlę su likusia pudra ir atsargiai įmaišome į mėlynių/grietinės masę.
Išpilstome į indelius ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų.
Mėlynių želė: užpilame želatiną 3 a.š. šalto vandens ir paliekame išbrinkti.
Išbrinkusią dedame kartu su trintomis, per sietelį pertrintomis mėlynėmis, ir pakaitiname, kol ištirpsta želatina, bet neužviriname (!).
Atvėsiname ir atsargiai išpilstome ant sustingusių mėlynių putėsių. Statome į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
Šokolado musas: šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje ir atvėsiname.
Į šokoladą įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, minimaliu greičiu paplakame viską mikseriu.
Išpilstome ant sustingusios mėlynių želės ir statome vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!
Komentarai