Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mėlynių pyragas
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
40 gramų cukraus (rudasis)
3 stiklinės mėlinių
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
240 mililitrų jogurto
115 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišyti kartu miltus su kepimo milteliais.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ir, vis maišant, po vieną įmušti kiaušinius.
Supilti jogurtą bei vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišyti.
Galiausiai suberti miltus ir atsargiai išmaišyti.
Dėti pusę tešlos į 22 cm kepimo formą, suberti pusę mėlynių, tada vėl tešlą, mėlynes ir viršų pabarstyti ruduoju cukrumi.
Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Pastabos: Rekomenduojama kepti su šviežiomis mėlynėmis, bet aš panaudojau šaldytas (ne visiškai atitirpusias) ir dėjau daugiau nei tris puodelius, todėl jos išleido daugiau sulčių ir pyrago kraštai pradėjo svilti.
Skanaus.

Mėlynių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišyti kartu miltus su kepimo milteliais.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ir, vis maišant, po vieną įmušti kiaušinius.
Supilti jogurtą bei vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišyti.
Galiausiai suberti miltus ir atsargiai išmaišyti.
Dėti pusę tešlos į 22 cm kepimo formą, suberti pusę mėlynių, tada vėl tešlą, mėlynes ir viršų pabarstyti ruduoju cukrumi.
Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Pastabos: Rekomenduojama kepti su šviežiomis mėlynėmis, bet aš panaudojau šaldytas (ne visiškai atitirpusias) ir dėjau daugiau nei tris puodelius, todėl jos išleido daugiau sulčių ir pyrago kraštai pradėjo svilti.
Skanaus.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (18)


  • Evelina 2015-08-29 12:14

    Magic tortas


  • (anonimas) 2013-07-15 13:56

    bandysiu kepti šį piragą. atrodo tai nuostabiai :-)


  • Irina 2013-07-09 07:20

    Labai skaniai gavosi. Super. Butinai kepsiu dar ir vaišinsiu draugus.


  • mukaik 2013-04-11 17:23

    puikus receptas :super2: :aiskinu: :super:


  • Inga 2012-10-05 20:13

    Puikus pyragas, kepiau pavasari su saldytom melynem, vasara su svieziom, tai seimyna tik ir prase, kad iskepciau dar ir dar, o dabar bandysiu su velyvom avietem:)


  • Oli 2012-07-25 13:09

    Turiu visa litra svieziu melyniu-bandysiu ir as issikept si pyraga.Manau turetu buti skanus. :super: :-) :-)


  • Neringa 2012-02-06 13:11

    :bloga: nesamone, nuo paprastu melyniu ydaro pyrago vidus suslampa, o poto suzmenka, atrodo vyduje lyg zalias, neturi purumi,,,Taigi cia nekoks recepras o apgavyste. :-p


  • EG 2012-01-22 12:45

    Skanus tikrai pyragas :super: Kepiau su saldytom melynem, tik pries tai jas gerai atsitirpinau. Viskas gavosi kuo puikiausiai ir skaniausiai. Kepsiu ir kita karta ;-)


  • DDDD 2011-08-16 17:26

    Labai skanu ir greita pasigaminti. Kepiau su mėlynėmis, juodaisiais serbentais, o šiandien pabandysiu su slyvom. Manau turi būti irgi skanu :super2:


  • gita 2011-07-14 16:56

    pabandysiu ir as pasigaminti si stebukla paziuresim kaip pavyks :-p :-D


Daugiau receptų