Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mėlynių uogienė
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
600 gramų cukraus
1 kilogramas mėlinių
2 valgomieji šaukštai citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi.
Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda.
Tada sukratomos, nugraibomos putos, sudedama tarkuota citrinos žievelė ir uogienė dar verdama 25—30 min., graibant putas ir kartkartėmis indą sukratant, kad visos uogos vienodai virtų.
Išvirusi uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.

Mėlynių uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi.
Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda.
Tada sukratomos, nugraibomos putos, sudedama tarkuota citrinos žievelė ir uogienė dar verdama 25—30 min., graibant putas ir kartkartėmis indą sukratant, kad visos uogos vienodai virtų.
Išvirusi uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.

Komentarai (3)


  • Sigita 2017-07-20 17:00

    Iabai gardžiai


  • rrrr 2016-07-16 19:46

    Aiskiai nusikalbi...


  • ggg 2010-09-06 17:57

    aiskiai cukraus perdaug


Daugiau receptų