Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Menkės kepsneliai su daržovių garnyru
AUTORIUS:
Regina Račkauskienė
INGREDIENTAI:
2 česnakų
2 valgomieji šaukštai krakmolo
šiek tiek krapų
šiek tiek laurų lapų (malti lapeliai)
500 gramų menkių (ar saida, filė)
šiek tiek džiūvesėlių
1 valgomasis šaukštas druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek prieskonių (Santa Marian 5 pipirų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Daržovių garnyrui reiks:

500 gr. bulvių,
2 didelių morkų,
200 gr. nulupto moliūgo
150 gr. šaldytų žaliųjų žirnelių,
didelio svogūno,
1 saliero stiebo,
2 kubelių daržovių sultinio,
stiklinės grietinėlės,
50 gr. sviesto,
1 šaukštelio krakmolo,
baziliko,
mairūno,
žalių krapų,
šaukštelio druskos.


Gaminimas: Žuvį peiliu sukapoti gabaliukais, sumaišyti su smulkiai supjaustytais česnakais ir palikti pastovėti bent tol, kol susiruošime daržoves. Tuomet į žuvies masę įberti druskos, pipirų, maltų lauro lapų, supilti krakmolą, pridėti smulkintų krapų, gerai išmaišyti, apvoliojus džiuvėsiuose kepti aliejuje. Galima ant keptuvės, galima orkaitėje.

Daržoves susmulkinti norima forma ir sluoksniuoti į kepimo, ar troškinimo indą, išteptą svietu - svogūnus, salierus, bulves, žirnelius, morkas, moliūgą. Sultinio kubelius ištirpinti šiltame vandenyje. Tuomet šlakelyje karšto vandens išmaišyti krakmolą, bei 25 gr. sviesto ir supilti į sultinį. Pamaišyti, supilti grietinėlę. Po to suberti prieskonius - po žiupsnelį baziliko, mairūno, šaukštelį druskos. Gerai išmaišytą tirpalą supilti ant daržovių. Apibarstyti smulkintais krapais, bei troškinti karštoje orkaitėje apie 1 val. uždengtame inde.

Skanaus!

Menkės kepsneliai su daržovių garnyru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Daržovių garnyrui reiks:

500 gr. bulvių,
2 didelių morkų,
200 gr. nulupto moliūgo
150 gr. šaldytų žaliųjų žirnelių,
didelio svogūno,
1 saliero stiebo,
2 kubelių daržovių sultinio,
stiklinės grietinėlės,
50 gr. sviesto,
1 šaukštelio krakmolo,
baziliko,
mairūno,
žalių krapų,
šaukštelio druskos.


Gaminimas: Žuvį peiliu sukapoti gabaliukais, sumaišyti su smulkiai supjaustytais česnakais ir palikti pastovėti bent tol, kol susiruošime daržoves. Tuomet į žuvies masę įberti druskos, pipirų, maltų lauro lapų, supilti krakmolą, pridėti smulkintų krapų, gerai išmaišyti, apvoliojus džiuvėsiuose kepti aliejuje. Galima ant keptuvės, galima orkaitėje.

Daržoves susmulkinti norima forma ir sluoksniuoti į kepimo, ar troškinimo indą, išteptą svietu - svogūnus, salierus, bulves, žirnelius, morkas, moliūgą. Sultinio kubelius ištirpinti šiltame vandenyje. Tuomet šlakelyje karšto vandens išmaišyti krakmolą, bei 25 gr. sviesto ir supilti į sultinį. Pamaišyti, supilti grietinėlę. Po to suberti prieskonius - po žiupsnelį baziliko, mairūno, šaukštelį druskos. Gerai išmaišytą tirpalą supilti ant daržovių. Apibarstyti smulkintais krapais, bei troškinti karštoje orkaitėje apie 1 val. uždengtame inde.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Komentarai (1)


  • paziuresim 2010-09-11 14:36

    tuoj einu isbandysiu ;-)


Daugiau receptų