
1 valgomasis šaukštas | bazilikų (džiovinti) |
3 | česnakų |
šiek tiek | juodųjų pipirų |
1 valgomasis šaukštas | medaus |
3 vienetai | morkų |
1 arbatinis šaukštelis | muskato (maltas) |
2 valgomieji šaukštai | saulėgrąžų (lukštentos) |
1 kilogramas | kiaulienos kumpio |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus (kepimui) |
0.5 stiklinės | raudonojo vyno (sausas) |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | druskos (akmens ir jūros, mėsai) |
200 gramų | sparaginių pupelių |
200 gramų | brokolių |
šiek tiek | citrinpipirių (mėsai) |
3 morkos;
200 g brokolių;
200 g šparaginių pupelių;
3 česnako skiltelės;
alyvuogių aliejus kepimui;
0,5 stiklinės raudono sauso vyno;
malto muskato riešuto 1 arb. šaukštelis;
pipirai ir druska pagal skonį;
apelsininiai pipirai mėsai;
akmens ir jūros druska mėsai;
džiovinti bazilikai 1 šaukštas;
1 šaukštas medaus;
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių.
Česnakus susmulkinti, morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Dar dėti smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. Uždengus keptuvą troškinti daržoves apie 15 minučių vis pamaišant. Galiausiai pabarstyti muskato riešutu, druska ir pipirais ir viską gerai išmaišyti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir kepti įkaitintame aliejuje. Pagardinti trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei akmens ir jūros druska. Į kepimo pabaigą pilti raudoną vyną ir kepti mėsą tol, kol neliks skysčio. Į gilią keptuvę dėti iškeptas daržoves, mėsą, pabarstyti saulėgrąžomis ir dėti medų. Viską gerai išmaišyti ir kepinti, kol neliks neištirpusio medaus. Troškinį galime patiekti su virtomis-keptomis bulvėmis. Skanaus
P. S. Bulves pavirti stipriai pasūdytame vandenyje apie 6 minutes, o paskui kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Mėsos ir daržovių troškinys

- Bazilikas, džiovinti, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakai, 3
- Juodieji pipirai
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Morkos, 3 vienetai
- Muskatas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Saulėgrąžos, lukštentos, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaulės kumpis, 1 kilogramas
- Alyvuogių aliejus, kepimui
- Raudonas vynas, sausas, 0.5 stiklinės
- Druska
- Druska, akmens ir jūros, mėsai
- Šparaginės pupelės, 200 gramų
- Brokoliai, 200 gramų
- Citrinpipiriai, mėsai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
1 kg kiaulienos kumpio;
3 morkos;
200 g brokolių;
200 g šparaginių pupelių;
3 česnako skiltelės;
alyvuogių aliejus kepimui;
0,5 stiklinės raudono sauso vyno;
malto muskato riešuto 1 arb. šaukštelis;
pipirai ir druska pagal skonį;
apelsininiai pipirai mėsai;
akmens ir jūros druska mėsai;
džiovinti bazilikai 1 šaukštas;
1 šaukštas medaus;
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių.
Česnakus susmulkinti, morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Dar dėti smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. Uždengus keptuvą troškinti daržoves apie 15 minučių vis pamaišant. Galiausiai pabarstyti muskato riešutu, druska ir pipirais ir viską gerai išmaišyti. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir kepti įkaitintame aliejuje. Pagardinti trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei akmens ir jūros druska. Į kepimo pabaigą pilti raudoną vyną ir kepti mėsą tol, kol neliks skysčio. Į gilią keptuvę dėti iškeptas daržoves, mėsą, pabarstyti saulėgrąžomis ir dėti medų. Viską gerai išmaišyti ir kepinti, kol neliks neištirpusio medaus. Troškinį galime patiekti su virtomis-keptomis bulvėmis. Skanaus
P. S. Bulves pavirti stipriai pasūdytame vandenyje apie 6 minutes, o paskui kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Komentarai (2)
kiek k beskaitau, viskas 2011 ar dr anksciau, kur liko sie metai? o su siuo receptu, tai turbut greit i "backa" islekciu, kam to visko reikia??? vynas, juros druska, nesamone. svogunai, darzoves druska, pipiriukai gaunasi liuks ir be jokiu vynu
Turetu buti labai skanu :) ;-)