Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mėsos kukulaičiai
AUTORIUS:
M. Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
600 gramų kiaulienos (liesa)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 vienetai batono (riekelės)
0.5 stiklinės pieno
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
30 gramų druskos
1 arbatinis šaukštelis sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 stiklinės sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą sumalkite, sudėkite piene išmirkytas batono riekes, smulkiai supjaustytą svogūną, dar kartą sumalkite, pridėkite druskos ir pipirų.
Sumaišykite ir darykite apvalius kukulius.
Apvoliokite džiūvėsėliais ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol pageltonuos.
Tada dar 4-5 min. statykite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Padažui pakepinkite ant sviesto miltus, sudėkite pomidorų padažą, grietinę, supilkite sultinį, pasūdykite, įberkite pipirų, truputį cukraus, išmaišykite ir užvirinkite.
Kukulaičius užpilkite pasigamintu padažu arba sviestu ir patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių ar kruopų koše bei įvairiomis daržovėmis.
Gero apetito!

Mėsos kukulaičiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsą sumalkite, sudėkite piene išmirkytas batono riekes, smulkiai supjaustytą svogūną, dar kartą sumalkite, pridėkite druskos ir pipirų.
Sumaišykite ir darykite apvalius kukulius.
Apvoliokite džiūvėsėliais ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol pageltonuos.
Tada dar 4-5 min. statykite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Padažui pakepinkite ant sviesto miltus, sudėkite pomidorų padažą, grietinę, supilkite sultinį, pasūdykite, įberkite pipirų, truputį cukraus, išmaišykite ir užvirinkite.
Kukulaičius užpilkite pasigamintu padažu arba sviestu ir patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių ar kruopų koše bei įvairiomis daržovėmis.
Gero apetito!

Receptą atsiuntė M. Marija

Komentarai


Daugiau receptų