Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mėsos slėgtainis
AUTORIUS:
mia30
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų
2 vienetai slyvų (ne džiovintos)
1 kilogramas kiaulės kojų (karka)
šiek tiek druskos
šiek tiek čili pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karką išdarinėti, išimti kaulą, ir mėsą ištrinti su prieskoniais bei druska. Leisti šiek tiek pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Po to prikaišioti morkų, nuskustų ir supjaustytų skiltelėmis, bei mėlynųjų, ne džiovintų slyvų, taip pat supjaustytų skiltelėm. Susukti, įvynioti į celofaną ar plėvelinį maišelį ir užsukti su špagatu arba specialiu vyniotiniams skirtu siūlu. Aš iš senų laikų dar turiu tokio dalyko. Vyniotinį sudėti į puodą , įpilti vandens kad apsemtų ir virti maždaug 2 valandas. Po to išvirusį paslėgti šaltai, uždedant akmenį ar kokį kitą sunkų daiktą. Palaikyti maždaug porą trejetą valandų, kad susislėgtų. Ir viskas, susislėgusį išvynioti ir ragauti. Skanaus!

Mėsos slėgtainis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Karką išdarinėti, išimti kaulą, ir mėsą ištrinti su prieskoniais bei druska. Leisti šiek tiek pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Po to prikaišioti morkų, nuskustų ir supjaustytų skiltelėmis, bei mėlynųjų, ne džiovintų slyvų, taip pat supjaustytų skiltelėm. Susukti, įvynioti į celofaną ar plėvelinį maišelį ir užsukti su špagatu arba specialiu vyniotiniams skirtu siūlu. Aš iš senų laikų dar turiu tokio dalyko. Vyniotinį sudėti į puodą , įpilti vandens kad apsemtų ir virti maždaug 2 valandas. Po to išvirusį paslėgti šaltai, uždedant akmenį ar kokį kitą sunkų daiktą. Palaikyti maždaug porą trejetą valandų, kad susislėgtų. Ir viskas, susislėgusį išvynioti ir ragauti. Skanaus!

Receptą atsiuntė mia30

Komentarai


Daugiau receptų