Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mėsos vyniotinis su grybais tešlos apvalkale
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų jautienos (malta)
500 gramų kiaulienos (malta)
300 gramų pievagrybių
2 vienetai svogūnų
3 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai krakmolo
2 valgomieji šaukštai kmynų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
50 gramų sviesto (arba margarinas)
1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
250 gramų miltai
šiek tiek pieno
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui: 500 g maltos jautienos, 500 g maltos kiaulienos, 300 g pievagrybių, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 2 šaukštai kmynų, truputis druskos, pipirų, aliejaus kepimui.
2.
Tešlai: 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės šilto vandens, 50 g sviesto arba margarino, 1 šaukštelis citrinų sulčių, truputis druskos, 250 g miltų, truputis pieno vyniotinio viršui patepti.
3.
Į maltą mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, druskos, pipirų, 1 šaukštą kmynų ir gerai išmaišome.
4.
Susmulkintus pievagrybius ir svogūnus pakepiname keptuvėje su aliejumi, paskaniname pipirais bei druska.
5.
Paruošiame tešlą. Į vandenį įberiame truputį druskos, sumaišome su išplaktu kiaušiniu, citrinų sultimis, sutarkuotu sviestu arba susmulkintu margarinu. Maišydami beriame miltus. Tešlą 0,5 val. laikome kambario temperatūroje, o paskui iškočiojame.
6.
Į mėsos įdaro vidų dedame grybus (kaip cepelinams), tada mėsą dedame ant tešlos, suvyniojame vyniotinį, patepame pienu, pabarstome kmynais ir kepame apie 1 val. 15 min. orkaitėje.
7.
Galime patiekti ir karštą, ir šaltą. Tinka šalti raudonieji arba majonezo padažai.

Mėsos vyniotinis su grybais tešlos apvalkale

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Kepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Įdarui: 500 g maltos jautienos, 500 g maltos kiaulienos, 300 g pievagrybių, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 2 šaukštai kmynų, truputis druskos, pipirų, aliejaus kepimui.

  2. Tešlai: 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės šilto vandens, 50 g sviesto arba margarino, 1 šaukštelis citrinų sulčių, truputis druskos, 250 g miltų, truputis pieno vyniotinio viršui patepti.

  3. Į maltą mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, druskos, pipirų, 1 šaukštą kmynų ir gerai išmaišome.

  4. Susmulkintus pievagrybius ir svogūnus pakepiname keptuvėje su aliejumi, paskaniname pipirais bei druska.

  5. Paruošiame tešlą. Į vandenį įberiame truputį druskos, sumaišome su išplaktu kiaušiniu, citrinų sultimis, sutarkuotu sviestu arba susmulkintu margarinu. Maišydami beriame miltus. Tešlą 0,5 val. laikome kambario temperatūroje, o paskui iškočiojame.

  6. Į mėsos įdaro vidų dedame grybus (kaip cepelinams), tada mėsą dedame ant tešlos, suvyniojame vyniotinį, patepame pienu, pabarstome kmynais ir kepame apie 1 val. 15 min. orkaitėje.

  7. Galime patiekti ir karštą, ir šaltą. Tinka šalti raudonieji arba majonezo padažai.

Receptą atsiuntė Miglė

Komentarai


Daugiau receptų