Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mėtų sirupas
AUTORIUS:
Gražina
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
100 gramų mėtų
1 citrinų
0.5 litro vandens
200 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Padalinti citriną į 4 dalis, išspausti iš skiltelių sultis ir, sudėjus viską į nedidelį puodą, kaitinti ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Suberkite smulkintus mėtų lapelius ir užvirinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 8-10 valandų (geriausia per naktį), kad prisitrauktų.
2.
Masę kruopščiai nusunkite, užpilą perkoškite, įberkite cukraus, įpilkite vandens ir virkite kaip cukraus sirupą. Karštą sirupą išpilstykite į stiklainius ir užsukite dangtelius.
Geriausia naudoti nedidelius stiklainius.

Mėtų sirupas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Padalinti citriną į 4 dalis, išspausti iš skiltelių sultis ir, sudėjus viską į nedidelį puodą, kaitinti ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Suberkite smulkintus mėtų lapelius ir užvirinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 8-10 valandų (geriausia per naktį), kad prisitrauktų.

  2. Masę kruopščiai nusunkite, užpilą perkoškite, įberkite cukraus, įpilkite vandens ir virkite kaip cukraus sirupą. Karštą sirupą išpilstykite į stiklainius ir užsukite dangtelius.
    Geriausia naudoti nedidelius stiklainius.

Receptą atsiuntė Gražina

Komentarai (3)


  • ruge 2017-09-09 13:24

    ar cirtinų sultis virti vienas be vandens?


  • Ligita 2016-09-02 21:10

    Nesupratau, ar cia cirinos sultyse pavirti metas?


  • Sirupienee 2016-08-20 17:53

    Ar čia reikia dėti mėtų lapelius ar žiedelius?


Daugiau receptų