Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mielinė pynė
AUTORIUS:
Oksana
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
40 mililitrų pieno (šiltas)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
125 gramai sviesto
1 vienetas mielių (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nedideliame dubenyje sumaišyti mieles, pieną ir 1 šaukštą cukraus. Uždengti ir palaikyti šiltai 10 min. Miltus persijoti ir dideliame dubenyje sumaišyti su likusiu cukrumi bei druska. Supilti plaktus kiaušinius, tirpintą sviestą, mieles ir minkyti 10 min, kol tešla taps lygi ir elastinga. Pakildinti, vėl perminkyti ir dar kartą pakildinti.
Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuoti volelį. Volelius supinti į pynę. Pynę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, skardą pašauti į pašildytą orkaitę iki 40 C, pakildinti apie 15-20 min, vėliau temperatūrą padidinti iki 180 C ir kepti apie 20-25 min.
Iškepusią pynę aptepti citrininiu glajumi ir pabarstyti kokoso drožlėmis. Skanaus.

Mielinė pynė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nedideliame dubenyje sumaišyti mieles, pieną ir 1 šaukštą cukraus. Uždengti ir palaikyti šiltai 10 min. Miltus persijoti ir dideliame dubenyje sumaišyti su likusiu cukrumi bei druska. Supilti plaktus kiaušinius, tirpintą sviestą, mieles ir minkyti 10 min, kol tešla taps lygi ir elastinga. Pakildinti, vėl perminkyti ir dar kartą pakildinti.
Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuoti volelį. Volelius supinti į pynę. Pynę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, skardą pašauti į pašildytą orkaitę iki 40 C, pakildinti apie 15-20 min, vėliau temperatūrą padidinti iki 180 C ir kepti apie 20-25 min.
Iškepusią pynę aptepti citrininiu glajumi ir pabarstyti kokoso drožlėmis. Skanaus.

Receptą atsiuntė Oksana

Komentarai (1)


  • inga 2012-04-15 17:50

    ka reiskia vienas pakelis mieliu? jos sausos ar paprastos ,bei kiek gramu yra ,,matavimo vienete" ,,PAKELIS" ? gyvenu uzsienyje ir cia parduodami tik 9g kepimo mieliu gabaleliai ,arba 45g sausu mieliu su kepimo milteliais misiniai. kuris pakelim labiau tiktu siam receptui???
    ar tikrai uztenka tesla kildinti tik viena karta 10 min.?


Daugiau receptų