Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mielinės bandelės su avietėmis ir cinamonu
AUTORIUS:
Rasa
INGREDIENTAI:
100 gramų aviečių (trintos su cukrumi)
1 arbatinis šaukštelis cinamono
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto (+ 20 g)
42 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną, mieles, cukrų, 1 kiaušinį, 2 v. š. sviesto, truputį druskos bei miltus sumaišyti ir paruoštą tešlą, šiltai uždengtą, laikyti apie 30min., kad pakiltų.
Paskui dar kartą paminkyti ir iškočioti piršto storio 2 lakštus.
Ant vieno lakšto tepti avietes, susukti į ritinį ir supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Ant antro dėti mažais gabalėliais pjaustytą 20 g sviesto, barstyti cukrumi, cinamonu, susukti į ritinį ir taip pat supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Sudėjus į riebalais išteptą kepimo formą palaikyti 30min., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.
Bandeles aptepti 1 plaktu kiaušiniu ir kepti 10-15min.
Skanaus.

Mielinės bandelės su avietėmis ir cinamonu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pieną, mieles, cukrų, 1 kiaušinį, 2 v. š. sviesto, truputį druskos bei miltus sumaišyti ir paruoštą tešlą, šiltai uždengtą, laikyti apie 30min., kad pakiltų.
Paskui dar kartą paminkyti ir iškočioti piršto storio 2 lakštus.
Ant vieno lakšto tepti avietes, susukti į ritinį ir supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Ant antro dėti mažais gabalėliais pjaustytą 20 g sviesto, barstyti cukrumi, cinamonu, susukti į ritinį ir taip pat supjaustyti mažesniais gabalėliais.
Sudėjus į riebalais išteptą kepimo formą palaikyti 30min., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.
Bandeles aptepti 1 plaktu kiaušiniu ir kepti 10-15min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rasa

Komentarai (4)


  • Jolanta 2011-12-09 14:07

    Dabar kepu ,o kai iskeps tada parasysiu tikes tas receptas arne ,o beto jums gavosi kietos todel ,kad tesla kieta padaret su mielem reikia padaryt ,kad tesla butu labai graziai puri tada ir kyla gerai mynkstos buna.p.s. :super:


  • sandra 2011-03-30 12:48

    kol kas kepa,dar nezinau kaip iskeps :ne:
    dariau ant vieno laksto bandeles.niekaip neisikirtau kam du lakstai :-?


  • Jurate 2010-04-26 18:07

    Receptas niekam tikes, visu pirma: tesla buvo sudetinga isminkyti, nes ji pasidare kieta (akivaizdu, kad pieno per mazas kiekis nurodytas), o iskepus - bandeles buvo kietos.
    %-)


  • edita 2009-12-29 09:11

    labai skaniai atrodo,todel bandysiu kepti,bet as desiu vysniu dzema,turetu buti skanu :-p


Daugiau receptų