Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mielinės bandelės su bulviniu ir slyvų įdarais
AUTORIUS:
Virga
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių (didelės)
0.75 stiklinės cukraus (+ 2 šaukštai tešlai)
2 stiklinės slyvų (be kauliukų, supjaustytos kubeliais)
1 vienetas svogūnų
600 gramų kvietinių miltų
0.3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
8 vienetai pievagrybių
šiek tiek druskos
10 gramų mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, supjaustyti mažesniais gabalėlias ir išvirti pasūdytame vandenyje.
Išvirus bulves 500 ml likusio skysčio pasilikti tešlai, o likusį nupilti.
Šiltą nuo bulvių likusį skystį sumaišyti su mielėmis.
Miltus sumaišyti su 0,5 šaukštelio druskos bei 2 šaukštais cukraus, supilti aliejų, ištirpintas mieles ir išminkyti vientisą tešlą.
Tešlą palikti 1 val. šiltai, kad pakiltų.
Nuvalytus pievagrybius bei nuluptą svogūną susmulkinti ir pakepinti keptuvėje su aliejumi.
Virtas bulves sutrinti, pasūdyti it sumaišyti su pievagrybiais bei svogūnais.
Slyvų kubelius sumaišyti su 0,75 stiklinės cukraus.
Pakilusią tešlą padalinti į nedidelius kamuoliukus, iš jų suformuoti blynelius, ant jų dėti pasigamintu įdarus ir suformuoti plokščias bandeles.
Kepti keptuvėje su aliejumi.
Skanaus.

Mielinės bandelės su bulviniu ir slyvų įdarais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves nuskusti, supjaustyti mažesniais gabalėlias ir išvirti pasūdytame vandenyje.
Išvirus bulves 500 ml likusio skysčio pasilikti tešlai, o likusį nupilti.
Šiltą nuo bulvių likusį skystį sumaišyti su mielėmis.
Miltus sumaišyti su 0,5 šaukštelio druskos bei 2 šaukštais cukraus, supilti aliejų, ištirpintas mieles ir išminkyti vientisą tešlą.
Tešlą palikti 1 val. šiltai, kad pakiltų.
Nuvalytus pievagrybius bei nuluptą svogūną susmulkinti ir pakepinti keptuvėje su aliejumi.
Virtas bulves sutrinti, pasūdyti it sumaišyti su pievagrybiais bei svogūnais.
Slyvų kubelius sumaišyti su 0,75 stiklinės cukraus.
Pakilusią tešlą padalinti į nedidelius kamuoliukus, iš jų suformuoti blynelius, ant jų dėti pasigamintu įdarus ir suformuoti plokščias bandeles.
Kepti keptuvėje su aliejumi.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Virga

Komentarai


Daugiau receptų