Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mielinės spurgos
AUTORIUS:
Katerina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
6 vienetai kiaušinių (tryniai)
1 kilogramas kvietinių miltų
0.5 litro pieno
šiek tiek degtinės
šiek tiek druskos
10 gramų sviesto
10 gramų mielių (šviežios)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištirpinti su šaukštu cukraus ir 0,5 stiklinės pieno. Palikti kilti.

Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir žievele, druska. Suberti persijotus miltus. Taip pat įpilti degtinės. Gerai minkyti tešlą. Galiausiai supilti tirpintą sviestą. Išminkyti ir palikti kilti 10 - 15 minučių.

Tešlą iškočioti iki 1 cm storio ir supjaustyti į gabaliukus. Apibarstyti miltai ir padėti kilti 1 - 1,5 valandos.

Virti dideliame kiekyje aliejaus iki rudos auksinės spalvos ir nusausinti vienkartiniu rankšluostėliu.

Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus

Mielinės spurgos

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mieles ištirpinti su šaukštu cukraus ir 0,5 stiklinės pieno. Palikti kilti.

Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir žievele, druska. Suberti persijotus miltus. Taip pat įpilti degtinės. Gerai minkyti tešlą. Galiausiai supilti tirpintą sviestą. Išminkyti ir palikti kilti 10 - 15 minučių.

Tešlą iškočioti iki 1 cm storio ir supjaustyti į gabaliukus. Apibarstyti miltai ir padėti kilti 1 - 1,5 valandos.

Virti dideliame kiekyje aliejaus iki rudos auksinės spalvos ir nusausinti vienkartiniu rankšluostėliu.

Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus

Receptą atsiuntė Katerina

Komentarai (8)


  • to Justuks 2015-03-03 21:21

    Degtinę reikia pilti į gerklę, kad spurgos skanesnės būtų :D


  • sandra 2014-11-11 16:44

    Pastebejau kad sioje svetaineje receptai parasyti belekaip.arba kiekiai produktu sumaisyti arba isvis neparasyti.cia taip pat 0.5litro pieno o darbo eigoje jau 0.5stiklines.ziekit ka rasot


  • justuks. 2014-11-11 15:37

    O kam ta degtine ir ar daug jos pilt


  • eva 2014-07-25 17:41

    :D


  • gintare linkaite 2011-09-16 17:36

    gerda12- nebesvaik kause :-D


  • akviliuks 2011-09-14 14:30

    labai skanios spurgos verta paragauti!!!!! :super: ;-) ;-) :super: : :bravo: :mmm:


  • gerda12 2011-09-12 14:28

    netik skaniai atrodo bet ir yra labai skanios :super: :super: :super: :-) ;-)


  • Daiva 2011-08-26 22:20

    Labai skaniai atrodo.


Daugiau receptų