Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mielinės tešlos be kildinimo pyragėliai su dešrelėmis
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir jos nereikia kildinti! Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir jos nereikia kildinti! Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
10 vienetų dešrelių
Tešlai:
450 gramų miltai
200 mililitrų pieno
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 valgomieji šaukštai cukraus
8 gramai sausų mielių
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
100 ml pieno galima pakeisti 100 ml vandens.
2.
Pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.
3.
Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.
4.
Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta. Paminkyti tešlą 2 - 3 minutes ir pastatyti 30 minučių į šaldytuvą.
5.
Dešreles perpjauti per pusę ir dar per pusę išilgai. Be abejo, galite pjaustyti, kaip norite. Man labiau patinka maži pyragėliai.
6.
Tešlą iškočioti iki 3 - 4 mm storio, supjaustyti juostelėmis ir apsukti dešreles.
7.
Kraštus užspausti. Aptepti kiaušinio plakiniu.
8.
Kepti 200° C temperatūroje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja.

Mielinės tešlos be kildinimo pyragėliai su dešrelėmis

Recepto autorius: Lengviausiai padaroma, pati minkščiausia ir puriausia iki šiol daryta mielinė tešla. Ir jos nereikia kildinti! Jurgitos receptai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Įdarui: Tešlai: Aptepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. 100 ml pieno galima pakeisti 100 ml vandens.

  2. Pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.

  3. Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.

  4. Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta. Paminkyti tešlą 2 - 3 minutes ir pastatyti 30 minučių į šaldytuvą.

  5. Dešreles perpjauti per pusę ir dar per pusę išilgai. Be abejo, galite pjaustyti, kaip norite. Man labiau patinka maži pyragėliai.

  6. Tešlą iškočioti iki 3 - 4 mm storio, supjaustyti juostelėmis ir apsukti dešreles.

  7. Kraštus užspausti. Aptepti kiaušinio plakiniu.

  8. Kepti 200° C temperatūroje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai (2)


  • daiva 2017-08-14 10:43

    Labai geras receptas


  • Akvile 2017-05-29 21:04

    Gana kieta tešla,bet labai skanu. :)


Daugiau receptų