Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mieliniai zuikučiai
AUTORIUS:
Aistė
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
450 gramų miltai
10 gramų sausų mielių
250 mililitrų pieno
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mieles sumaišyti su 1 v.š. cukraus ir 2 v.š. šilto pieno. Palikti kol suputos.
Miltus nusijoti, viduryje padaryti duobutę ir supilti pakilusias mieles.
Pilti piena, aliejų ir išplaktą kaiušinį (truputį kiaušinio palikti aptepimui).
Tešlą minkyti, kol nelips prie rankų.
Palikti kilti.
2.
Tešlą kildinti du kartus.
Tuomet imti nedidelius tešlos gabalėlius, padaryti rutuliukus ir žirklių pagalbą iškirpti ausytes.
Dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti apie 10 minučių, prieš baigiant kepti aptepti paktu kiaušiniu.
Skanaus! :)

Mieliniai zuikučiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Mieles sumaišyti su 1 v.š. cukraus ir 2 v.š. šilto pieno. Palikti kol suputos.
    Miltus nusijoti, viduryje padaryti duobutę ir supilti pakilusias mieles.
    Pilti piena, aliejų ir išplaktą kaiušinį (truputį kiaušinio palikti aptepimui).
    Tešlą minkyti, kol nelips prie rankų.
    Palikti kilti.

  2. Tešlą kildinti du kartus.
    Tuomet imti nedidelius tešlos gabalėlius, padaryti rutuliukus ir žirklių pagalbą iškirpti ausytes.
    Dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti apie 10 minučių, prieš baigiant kepti aptepti paktu kiaušiniu.
    Skanaus! :)

Receptą atsiuntė Aistė

Komentarai


Daugiau receptų