Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mielinis pyragas su lašiša ir daržovėmis
AUTORIUS:
Gražina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 vieneto paprikų (geltonoji)
0.5 vieneto paprikų (žalioji)
šiek tiek petražolių
1 vienetas pomidorų pastos
1 vienetas kiaušinių (+ 1 trynys)
370 gramų kvietinių miltų
600 gramų lašišų (filė, sūdyta)
100 mililitrų pieno (30 laipsnių temperatūros)
šiek tiek druskos
70 gramų sviesto (minkštas)
10 gramų mielių
120 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinkite mieles piene, pridėkite cukraus, 1 šaukštelį druskos, sviesto, kiaušinį, miltų ir išminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai bent 3 valandoms.
Pakilusią tešlą iškočiokite į blyną, o ant jo kraštų išdėliokite lašišos gabaliukus (kaip parodyta nuotraukoje).
Tuomet užlankstykite tešlos kraštelius, kas keletą cm įpjaukite ir pasukite lašišos ritinėlius į viršų.
Pyrago viduryje sudėkite susmulkintas paprikas bei pomidorą, apibarstykite daržoves smulkintomis petražolėmis, druska bei pipirais ir ant pat pyrago viršaus sudėkite mocarela sūrio griežinėlius.
Palikite pyragą 30 min. ir tuomet kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, aptepkite pyrago kraštus plaktu tryniu.
Patiekite dar šiltą.

Mielinis pyragas su lašiša ir daržovėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ištirpinkite mieles piene, pridėkite cukraus, 1 šaukštelį druskos, sviesto, kiaušinį, miltų ir išminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai bent 3 valandoms.
Pakilusią tešlą iškočiokite į blyną, o ant jo kraštų išdėliokite lašišos gabaliukus (kaip parodyta nuotraukoje).
Tuomet užlankstykite tešlos kraštelius, kas keletą cm įpjaukite ir pasukite lašišos ritinėlius į viršų.
Pyrago viduryje sudėkite susmulkintas paprikas bei pomidorą, apibarstykite daržoves smulkintomis petražolėmis, druska bei pipirais ir ant pat pyrago viršaus sudėkite mocarela sūrio griežinėlius.
Palikite pyragą 30 min. ir tuomet kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, aptepkite pyrago kraštus plaktu tryniu.
Patiekite dar šiltą.

Receptą atsiuntė Gražina

Komentarai (1)


  • Ayu 2021-03-24 23:36

    Gaminau šiandien. Nepavyko susukti bokštelių - tešla gavosi per drėgna. Bet labai skanu, mums su vyru patiko. :)


Daugiau receptų