Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mielinis pyragas su obuoliais ir razinomis
AUTORIUS:
Jomantė
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
4 vienetai obuolių
2.5 vieneto kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
50 mililitrų aliejaus (augalinis)
70 gramų sviesto
1.5 saujos razinų
2 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)
3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užpilame šiltu pienu sausas mieles ir sumaišome jas su 2 kiaušiniais, 150 g cukraus, vaniliniu cukrumi bei aliejumi.
Suberiame miltus ir suminkome tešlą.
Užminkytą tešlą padedame šiltai, kad pakiltų.
Tuo tarpu nulupame obuolius ir sutarkuojame juos su tarka.
Ištirpiname keptuvėje sviestą ir pakepiname jame sutarkuotus obuolius su likusiu cukrumi.
Razinas švariai perplauname ir maždaug 15 min. užmerkiame pasaldintame vandenyje.
Pakilusią tešlą iškočiojame į storą blyną, aptepame pakepintais obuoliais, sudedame išmirkintas bei nusunktas razinas, suvyniojame į storą ritinį, sulenkus dedame ant kepimo popieriumi išklotos bei riebalais pateptos kepimo skardos, aptepame išplaktu puse kiaušinio ir pabarstome cukrumi.
Kepame apie 40-60 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Valgome pravėsusią.
Skanaus!

Mielinis pyragas su obuoliais ir razinomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Užpilame šiltu pienu sausas mieles ir sumaišome jas su 2 kiaušiniais, 150 g cukraus, vaniliniu cukrumi bei aliejumi.
Suberiame miltus ir suminkome tešlą.
Užminkytą tešlą padedame šiltai, kad pakiltų.
Tuo tarpu nulupame obuolius ir sutarkuojame juos su tarka.
Ištirpiname keptuvėje sviestą ir pakepiname jame sutarkuotus obuolius su likusiu cukrumi.
Razinas švariai perplauname ir maždaug 15 min. užmerkiame pasaldintame vandenyje.
Pakilusią tešlą iškočiojame į storą blyną, aptepame pakepintais obuoliais, sudedame išmirkintas bei nusunktas razinas, suvyniojame į storą ritinį, sulenkus dedame ant kepimo popieriumi išklotos bei riebalais pateptos kepimo skardos, aptepame išplaktu puse kiaušinio ir pabarstome cukrumi.
Kepame apie 40-60 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Valgome pravėsusią.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Jomantė

Komentarai (1)


  • wika 2011-11-04 15:59

    kaip suprast kiausiniu-2,5 vnt.? :-D


Daugiau receptų