Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Migdoliniai macarons su maskarponės kremu
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Daug kas galvoja, jog įžymieji macarons sukurti Prancūzijoje, bet tai netiesa. Jų kilmės šalis yra Italija. Jau nuo VIII a. Italijos vienuolynuose jie buvo kepami. Prancūzai jų Daug kas galvoja, jog įžymieji macarons sukurti Prancūzijoje, bet tai netiesa. Jų kilmės šalis yra Italija. Jau nuo VIII a. Italijos vienuolynuose jie buvo kepami. Prancūzai jų receptą gavo iš Katerinos de Mediči Renesanso laikotarpiu. Taip prancūzai juos pamėgo ir ėmė gaminti. Tad ir gaminami jie dvejais būdais: itališkas ir prancūziškas. Nors galima sujungti ir abu metodus. O šitame recepte naudojau prancūzišką būdą. Ir šitas dangiškas saldumynas reikalauja gana daug kantrybės ir laiko. Tačiau verta pasistengti. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
Tešlai:
90 gramų maltų migdolų (migdolų miltai)
175 gramai cukraus pudros
3 vienetai kiaušinių baltymų
45 gramai cukraus
4 lašai maistiniai dažai (naudojau raudonus)
Kremui:
150 gramų maskarponės sūrio
80 gramų cukraus pudros
60 gramų sviesto (minkštas)
2 valgomieji šaukštai abrikosų džemo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
175 g cukraus pudros sumalti kartu su migdolų miltais ir nusijoti.
2.
Baltymus suplakti iki minkštų putų. Toliau plakant, įmaišyti dažus ir dalimis suberti cukrų. Suplakti viską iki kietų putų.
3.
Atsargiai, maišant mentele, dalimis suberti migdolų ir miltelinio cukraus mišinį. Paruošta tešla turi lengvai nuslysti nuo mentelės. Sukrėsti ją į konditerinį maišelį lygiu antgaliu.
4.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos (ar specialios lentutės) išspausti 2-3 cm skersmens tešlos kamuolėlius, paliekant tarp jų 5 cm tarpelius. 20-30 min. padžiovinti ruošinukus.
5.
Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 14-16 min.
6.
Kremui minkštą sviestą suplakti su sūriu iki purios masės. Įmaišyti cukraus pudrą bei džemą ir dar kartą išplakti.
7.
Tepti po pusę šaukštelio kremo ant ataušusių sausainių ir sulipdyti juos po du.

Migdoliniai macarons su maskarponės kremu

Recepto autorius: Daug kas galvoja, jog įžymieji macarons sukurti Prancūzijoje, bet tai netiesa. Jų kilmės šalis yra Italija. Jau nuo VIII a. Italijos vienuolynuose jie buvo kepami. Prancūzai jų ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 40
Tešlai: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. 175 g cukraus pudros sumalti kartu su migdolų miltais ir nusijoti.

  2. Baltymus suplakti iki minkštų putų. Toliau plakant, įmaišyti dažus ir dalimis suberti cukrų. Suplakti viską iki kietų putų.

  3. Atsargiai, maišant mentele, dalimis suberti migdolų ir miltelinio cukraus mišinį. Paruošta tešla turi lengvai nuslysti nuo mentelės. Sukrėsti ją į konditerinį maišelį lygiu antgaliu.

  4. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos (ar specialios lentutės) išspausti 2-3 cm skersmens tešlos kamuolėlius, paliekant tarp jų 5 cm tarpelius. 20-30 min. padžiovinti ruošinukus.

  5. Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 14-16 min.

  6. Kremui minkštą sviestą suplakti su sūriu iki purios masės. Įmaišyti cukraus pudrą bei džemą ir dar kartą išplakti.

  7. Tepti po pusę šaukštelio kremo ant ataušusių sausainių ir sulipdyti juos po du.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų