Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Migdoliniai pyragaičiai su abrikosais
AUTORIUS:
Alma
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
75 gramai abrikosų (džiovinti, įdarui)
60 gramų cukraus pudros (tešlai)
75 gramai migdolų
60 gramų migdolų (malti, tešlai)
1 vienetas kiaušinių (baltymai, įdarui)
1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai)
150 gramų kvietinių miltų (tešlai)
3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (įdarui)
120 gramų sviesto (tešlai)
7 gramai vanilinio cukraus (tešlai)
200 gramų baltojo šokolado (marcipanų masė, įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Miltus, maltus migdolus, 60 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį, gabalėliais supjaustytą sviestą sudėti į dubenį ir užminkyti vientisą tešlą. Iš jos padaryti rutulį, suvynioti į foliją ir padėti valandai į šaldytuvą. Abrikosus nuplauti, nuplikyti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sumaišyti su marcipanu, apelsino sultimis ir išminkyti vientisą masę. Iš masės padaryti rutuliukus. Iš tešlos iškočioti 5 mm storio lakštą, iš jo išpjauti maždaug 4 cm skermens rutuliukus. Į kiekvieną įdėti po marcipaninį rutuliuką, apspausti tešlą. Taip suformuoti visus pyragaičius. Kiaušinio baltymą lengvai išplakti. Į jį po vieną įmerkti pyragaičius, paskui pavolioti migdolų plokštelėse. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 minučių 190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.

Migdoliniai pyragaičiai su abrikosais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus, maltus migdolus, 60 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį, gabalėliais supjaustytą sviestą sudėti į dubenį ir užminkyti vientisą tešlą. Iš jos padaryti rutulį, suvynioti į foliją ir padėti valandai į šaldytuvą. Abrikosus nuplauti, nuplikyti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sumaišyti su marcipanu, apelsino sultimis ir išminkyti vientisą masę. Iš masės padaryti rutuliukus. Iš tešlos iškočioti 5 mm storio lakštą, iš jo išpjauti maždaug 4 cm skermens rutuliukus. Į kiekvieną įdėti po marcipaninį rutuliuką, apspausti tešlą. Taip suformuoti visus pyragaičius. Kiaušinio baltymą lengvai išplakti. Į jį po vieną įmerkti pyragaičius, paskui pavolioti migdolų plokštelėse. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 minučių 190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.

Receptą atsiuntė Alma

Komentarai


Daugiau receptų