Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Migdoliniai sausainukai
AUTORIUS:
As
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė)
100 gramų cukraus
140 gramų migdolų (malti)
1 vienetas kiaušinių
47 gramai kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai viską išmaišykite iki vienalytės masės. Suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite.

Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite maltus migdolus. Į plakinio dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę dėkite į šaldytuvą 20 - 25 minutėms.

Pirštų galiukus sušlapinkite vandeniu ir iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių palikite 5 cm atstumą.

Kepkite 170 - 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus.

Migdoliniai sausainukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į dubenį suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai viską išmaišykite iki vienalytės masės. Suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite.

Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite maltus migdolus. Į plakinio dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę dėkite į šaldytuvą 20 - 25 minutėms.

Pirštų galiukus sušlapinkite vandeniu ir iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių palikite 5 cm atstumą.

Kepkite 170 - 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus.

Receptą atsiuntė As

Komentarai (1)


  • jurate 2013-11-04 11:02

    labai skanus gavosi tik sekanciu kartu nedesiu citrinos zieveles nes ji bent jau man asmeniskai gerokai pakeicia skoni aciu uz recepta skanu :super:


Daugiau receptų