Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Migdolinis juodųjų serbentų tortas
AUTORIUS:
Jurgita
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
80 gramų cukraus
200 gramų cukraus (viršutiniam sluoksniui)
750 gramų juodųjų serbentų (viršutiniam sluoksniui)
80 gramų migdolų (malti)
4 vienetai kiaušinių
40 gramų džiūvesėlių
150 mililitrų grietinėlės (viršutiniam sluoksniui)
50 gramų juodojo šokolado (viršutiniam sluoksniui)
100 gramų varškės
šiek tiek druskos
16 gramų želatinos (viršutiniam sluoksniui)
1 valgomasis šaukštas romo
1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose, viršutiniam sluoksniui)
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Įdėti migdolų, citrinos žievelę, varškę, cinamoną, įpilti romą, viską išmaišyti. Įberti džiūvėsėlių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki putų, sumaišyti su trynių mase. Paruoštą tešlą dėti į riebalais pateptą formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Atvėsinti. Želatiną užmerkti. Uogas, atidėjus papuošimui, pakaitinti su cukrumi puode nuolat maišant. Želatiną ištirpinti uogų masėje. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, juo sutepti paplotį. Mėlynių masę atvėsinti. Paplotį įdėti į torto formą, ant jo užtepti juodųjų serbentų masę. Tortą padėti į šaldytuvą 2 val. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, pamažu įberti vanilinį cukrų. Konditeriniu švirkštu ant torto išspausti gėlytes, papuošti uogomis. Skanaus!

Migdolinis juodųjų serbentų tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Įdėti migdolų, citrinos žievelę, varškę, cinamoną, įpilti romą, viską išmaišyti. Įberti džiūvėsėlių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki putų, sumaišyti su trynių mase. Paruoštą tešlą dėti į riebalais pateptą formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Atvėsinti. Želatiną užmerkti. Uogas, atidėjus papuošimui, pakaitinti su cukrumi puode nuolat maišant. Želatiną ištirpinti uogų masėje. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, juo sutepti paplotį. Mėlynių masę atvėsinti. Paplotį įdėti į torto formą, ant jo užtepti juodųjų serbentų masę. Tortą padėti į šaldytuvą 2 val. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, pamažu įberti vanilinį cukrų. Konditeriniu švirkštu ant torto išspausti gėlytes, papuošti uogomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų