Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Miglės skryliai
AUTORIUS:
Miglušhkė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų (+ 2 v. š. padažui)
500 mililitrų pieno
1 stiklinė vandens
300 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakame kiaušinį.
Į pla­kinį pilame van­dens, dedame žiupsnį drus­kos, ir sude­dame mil­tus - pra­džioje dedame 2 stik­li­nes, o po to po tru­putį dedame mil­tus, kol tešla nebe­lips prie rankų.
Išmin­kome tešlą.
Gautą tešlą pada­li­name į tris dalis.
Iško­čio­jame kiekvieną dalį. Teš­los sto­ris neturi būti nei plo­nas, nei labai sto­ras - gal kokie 4–5 mm.
Iško­čiotą blyną supjaus­tome rom­bukais. Grei­čiau­siai tai atlik­site su apva­liu picos pjaus­tymo įran­kiu.
Skry­lius ver­dame pasū­dy­tame van­de­nyje ~7 min. (pri­klau­sys kaip iško­čio­site tešlą). Skry­lius dėkite į ver­dantį vandenį.
Padažui pake­pi­name susmulkintą šoninę (ar laši­nu­kus).
Kai gerai ją paspir­gi­name, ten pat pake­pi­name smul­kintą svo­gūną.
Jei trūksta rei­balų įpilame tru­putį alie­jaus.
Pake­pus svo­gū­nui, į kep­tuvę dedame mil­tus ir viską gerai išmaišome.
Kai tik išmai­šome, iškart pilame pieną ir kai­ti­name mai­šy­dami kol pada­žas sutirš­tės.
Pagal skonį įberiame drus­kos ir pipirų.
P.S Skrylius nebūtinai galite valgyti su šiuo padažu, jie taip pat tinka ir su uogienėmis bei su grietine.
Skanaus!

Miglės skryliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išplakame kiaušinį.
Į pla­kinį pilame van­dens, dedame žiupsnį drus­kos, ir sude­dame mil­tus - pra­džioje dedame 2 stik­li­nes, o po to po tru­putį dedame mil­tus, kol tešla nebe­lips prie rankų.
Išmin­kome tešlą.
Gautą tešlą pada­li­name į tris dalis.
Iško­čio­jame kiekvieną dalį. Teš­los sto­ris neturi būti nei plo­nas, nei labai sto­ras - gal kokie 4–5 mm.
Iško­čiotą blyną supjaus­tome rom­bukais. Grei­čiau­siai tai atlik­site su apva­liu picos pjaus­tymo įran­kiu.
Skry­lius ver­dame pasū­dy­tame van­de­nyje ~7 min. (pri­klau­sys kaip iško­čio­site tešlą). Skry­lius dėkite į ver­dantį vandenį.
Padažui pake­pi­name susmulkintą šoninę (ar laši­nu­kus).
Kai gerai ją paspir­gi­name, ten pat pake­pi­name smul­kintą svo­gūną.
Jei trūksta rei­balų įpilame tru­putį alie­jaus.
Pake­pus svo­gū­nui, į kep­tuvę dedame mil­tus ir viską gerai išmaišome.
Kai tik išmai­šome, iškart pilame pieną ir kai­ti­name mai­šy­dami kol pada­žas sutirš­tės.
Pagal skonį įberiame drus­kos ir pipirų.
P.S Skrylius nebūtinai galite valgyti su šiuo padažu, jie taip pat tinka ir su uogienėmis bei su grietine.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Miglušhkė

Komentarai (8)


  • 2019-07-26 11:49

    Labai skanu ir paprasta


  • Laurynas 2017-01-07 11:36

    Ta tu pasakyk kad neskanu galva suskaldysiu


  • kamile 2016-09-17 10:41

    pasidarysiu saldzia skryliu versija :P


  • s 2015-01-03 18:36

    Man patinka skryliai užpilti sviesto-grietinės padažiuku ir dar patinka varškės padažas - į ištrintą varškę dedama pieno, druskos ir mirkome skrylius, taip pat taip valgau miltinius ar tarkuotų bulvių blynus.


  • tro 2014-08-19 17:11

    Visada I miltus ir kiausa reik pilt skyscius, tai tada jokiu guzuliuku nebuna ir maisosi lengviau.


  • gaspadine 2013-01-25 18:45

    :bloga: negskanu )))))


  • Sandra 2012-01-31 20:54

    Labai skaniai gavosi :super:


  • agne 2012-01-30 20:38

    kaip skaniai atrodo :mmm: butinai reiks pasigaminti :-)


Daugiau receptų