Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Miltinės spurgos
AUTORIUS:
Inga
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (žievelė)
70 gramų cukraus
6 vienetai kiaušinių (tryniai)
560 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1 litras aliejaus
80 gramų sviesto
40 gramų mielių
šiek tiek vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui reikia: vaisių tyrės, vyšnių uogienės ar kt.
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.

Miltinės spurgos

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui reikia: vaisių tyrės, vyšnių uogienės ar kt.
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Inga

Komentarai


Daugiau receptų