Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mišrainė „Velykinis paukščių lizdas“
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų (ilgieji)
4 vienetai bulvių
šiek tiek česnakų
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
200 gramų kiaulienos kumpio (virtas)
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas majonezo (indelis)
100 gramų pievagrybių
100 gramų lydyto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintame aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja.
Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų.
Trynius palikti „kiaušinams“, o baltymus susmulkinti.
Agurką, pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais.
Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėmis ir krapais.
Plokščiame dubenyje iš sumaišytų produktų suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves.
„Kiaušinams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus.
Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršų.
Skanaus.

Mišrainė „Velykinis paukščių lizdas“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintame aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja.
Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų.
Trynius palikti „kiaušinams“, o baltymus susmulkinti.
Agurką, pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais.
Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėmis ir krapais.
Plokščiame dubenyje iš sumaišytų produktų suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves.
„Kiaušinams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus.
Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (9)


  • liuda 2018-06-26 11:50

    aciu labai patiko


  • valerija 2015-02-26 23:59

    Vietoj keptų bulvyčių kepsiu baltos duonelės supiaustytos plonais šiaudeliais


  • ELLA 2013-03-25 18:47

    O kokie grybukai marinuoti ar zali


  • reda 2012-04-04 17:45

    SKANIAI ATRODO REIKES PASIGAMINTI VELYKOMS :super:


  • Vitalija 2012-04-04 13:45

    Gaminau ,tikrai labai skanu ,įdomu ,patiko labai ,atrodo nuostabiai.Ačiu už recėptuką


  • ERIKA 2011-01-26 18:56

    VAIZDAS GRAZUS,O SKONIS,GAL KAS BANDET? :pabuciuotas:


  • ......o stai ir mes.... 2010-08-08 17:51

    Atrodo graziai %-) bet kazin ar ji man taip graziai iseis %-)


  • (anonimas) 2010-04-03 15:29

    :super:


  • Egle 2010-04-02 19:47

    atrodo nuostabiai :super:


Daugiau receptų