Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Močiutės mielinis pyragas su obuoliais
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
200 gramų cukraus
šiek tiek kardamono (6-8 grūdeliai)
100 gramų migdolų (smulkinti)
1 vienetas kiaušinių
5 vienetai kiaušinių (tryniai)
1 kilogramas kvietinių miltų
600 gramų pieno
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui:
1,5 kg obuolių
citrinų sulčių
75 g cukraus
75 g vanilinio cukraus
3 arb. š. cinamono miltelių

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną. Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais, pašlakstyti su citrinų sultimis, apibarstyti cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstyti obuolių masę ir suberti cukraus ir cinamono mišinį. Pyragą kepti orkaitėje apie 50 min. Skanaus.

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui:
1,5 kg obuolių
citrinų sulčių
75 g cukraus
75 g vanilinio cukraus
3 arb. š. cinamono miltelių

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną. Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais, pašlakstyti su citrinų sultimis, apibarstyti cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstyti obuolių masę ir suberti cukraus ir cinamono mišinį. Pyragą kepti orkaitėje apie 50 min. Skanaus.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai


Daugiau receptų