Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Moliūgų cukatai
AUTORIUS:
audra
INGREDIENTAI:
2 vienetai cinamono (lazdelės)
1 vienetas citrinų (žalia, išspaudžiama ir žievelė)
400 gramų cukraus
šiek tiek imbierų
šiek tiek kardamono
1 vienetas moliūgų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustykite nuluptą ir išvalytą moliūgą kubeliais, ne itin mažais, nes procese jie trauksis. Užpilkite 400 gr. cukraus ir palikite nakčiai. Dabar nupilkite susidariusį skystį į puodą, įmeskite kelias cinamono lazdeles, šiek tiek imbiero miltelių, kardamono, kvepiančiųjų pipirų rutuliukų, žaliosios citrinos nuluptos žievelės, galite išsunkti 1 žaliąją citriną. Puodą užkaiskite ir pavirkite kelias minutes. Verdančiu sirupu užpilkite moliūgų gabalėlius ir palikite nakčiai. Užkaiskite puodą su sirupe išmirkusiais moliūgų gabalėliais ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 10 min. gabalėlių kraštai turi pasidaryti skaidrūs. Nepervirkite, nes sukris ir bus nebetinkami.
Išgriebkite kiaurasamčiu moliūgo gabalėlius ir sudėkite į skardą džiovinimui. Galite kiek pašlakstyti brendžiu.

P.S.Aš džiovinau gerą pusdienį šiek tiek pravertoje orkaitėje 60 laipsnių. Bet jūs galite tai daryti ant radiatoriaus, tik truks ilgiau. Sukietėti neturi, tačiau padžiūna, pasiraito, bet minkštumą išsaugo. Manote, ilgas darbas, neverta vargti. Ir aš taip maniau, tačiau jokio čia vargo ir rezultatas pranoko bet kokius lūkesčius.
Labai skanu, kvapnu ir viliojančiai atrodo, ypač pabarstyti l. lengvu cukraus pudros sluoksniu.
Pamėginkite, kol paskutiniai moliūgai rūsyje nesupuvo.

Moliūgų cukatai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Supjaustykite nuluptą ir išvalytą moliūgą kubeliais, ne itin mažais, nes procese jie trauksis. Užpilkite 400 gr. cukraus ir palikite nakčiai. Dabar nupilkite susidariusį skystį į puodą, įmeskite kelias cinamono lazdeles, šiek tiek imbiero miltelių, kardamono, kvepiančiųjų pipirų rutuliukų, žaliosios citrinos nuluptos žievelės, galite išsunkti 1 žaliąją citriną. Puodą užkaiskite ir pavirkite kelias minutes. Verdančiu sirupu užpilkite moliūgų gabalėlius ir palikite nakčiai. Užkaiskite puodą su sirupe išmirkusiais moliūgų gabalėliais ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 10 min. gabalėlių kraštai turi pasidaryti skaidrūs. Nepervirkite, nes sukris ir bus nebetinkami.
Išgriebkite kiaurasamčiu moliūgo gabalėlius ir sudėkite į skardą džiovinimui. Galite kiek pašlakstyti brendžiu.

P.S.Aš džiovinau gerą pusdienį šiek tiek pravertoje orkaitėje 60 laipsnių. Bet jūs galite tai daryti ant radiatoriaus, tik truks ilgiau. Sukietėti neturi, tačiau padžiūna, pasiraito, bet minkštumą išsaugo. Manote, ilgas darbas, neverta vargti. Ir aš taip maniau, tačiau jokio čia vargo ir rezultatas pranoko bet kokius lūkesčius.
Labai skanu, kvapnu ir viliojančiai atrodo, ypač pabarstyti l. lengvu cukraus pudros sluoksniu.
Pamėginkite, kol paskutiniai moliūgai rūsyje nesupuvo.

Receptą atsiuntė audra

Komentarai (4)


  • Irma 2011-12-29 12:58

    ar reikia visus prieskonius isimti is sirupo uzvirinto(cinamono lazdelias, citrinos zieve..)?


  • Jurate 2011-11-11 15:21

    Viskas lyg ir aisku, taciau tie moliugai labai skirtingi....vieni sveria 2-3 Kg, kiti 20-50 ir daugiau kg. Cia rasoma Mokiugai-1vnt. Tai gi kokio mokiugo kiekiui skirtas sis receptas?????


  • Erika 2011-09-19 22:56

    Suviliojo šis receptukas, reiks pabandyt, kol moliugas dar gražiai atrodo :-D


  • birutė 2011-07-28 14:11

    :super: labai skanu , sveika nebrangu


Daugiau receptų