Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Moliūgų duonelė
AUTORIUS:
Beata
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
100 gramų margarino (ištirpintas ir atvėsintas iki kambario temepratūros)
1 stiklinė moliūgų (virtų moliūgų tyrelė)
3 vienetai svogūnų (laiškai)
4 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinė yra 250ml)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 stiklinė pieno (nepilna)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
10 gramų mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus išsijoti su druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite pieną su mielėmis ir cukrumi, įdėkite pora šaukštų miltų, išmaišykite, uždenkite dubenėlį rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paliktų 1 valandai.
Moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais miltais.
Į pakilusią tešlą sudėkite moliūgų ir miltų mišinį, supilkite margariną, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išminkykite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir palikite dar 1 val.
Po to duonelės viršų patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę.
Orkaitė turi būti 180-200 laipsnių karščio. Kepti duonelę reikia apie 40 min.

Moliūgų duonelė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus išsijoti su druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite pieną su mielėmis ir cukrumi, įdėkite pora šaukštų miltų, išmaišykite, uždenkite dubenėlį rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paliktų 1 valandai.
Moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais miltais.
Į pakilusią tešlą sudėkite moliūgų ir miltų mišinį, supilkite margariną, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išminkykite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir palikite dar 1 val.
Po to duonelės viršų patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę.
Orkaitė turi būti 180-200 laipsnių karščio. Kepti duonelę reikia apie 40 min.

Receptą atsiuntė Beata

Komentarai (1)


  • Rasa 2011-10-01 23:10

    Kepiau.Nei šis nei tas, tikėjausi kažko skanesnio, be to sūroka... :bloga:


Daugiau receptų