Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Moliūgų ir apelsinų keksas
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai apelsinų (apelsino cukatos)
1 arbatinis šaukštelis cinamono
šiek tiek cukraus pudros
0.75 stiklinės cukraus
1 stiklinė moliūgų (tyrė)
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė apelsinų sulčių
1 arbatinis šaukštelis sodos
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
šiek tiek razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino cukatas ir moliūgų tyrę (moliūgus nuvirti vandenyje iki suminkštės ir nusunkus sutrinti blenderiu). Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Miltus nedideliu greičiu per tris kartus paeiliui su apelsinų sultimis įmaišyti į tešlą. Suberti nuplikytas ir miltuose pavoliotas razinas ir atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir pabarstytą miltais kekso formą. Kepti iki 160° C įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 minutes. Iškepusį keksą ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

Moliūgų ir apelsinų keksas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino cukatas ir moliūgų tyrę (moliūgus nuvirti vandenyje iki suminkštės ir nusunkus sutrinti blenderiu). Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Miltus nedideliu greičiu per tris kartus paeiliui su apelsinų sultimis įmaišyti į tešlą. Suberti nuplikytas ir miltuose pavoliotas razinas ir atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir pabarstytą miltais kekso formą. Kepti iki 160° C įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 minutes. Iškepusį keksą ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų